Bakan Vedat Bilgin, emeklilerin bayram ikramiyelerinin ödemesinin bugün başladığını duyurdu. SSK emeklilerinin ikramiyeleri bugün, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyeleri ise yarın hesaplara yatırılacak.

Emeklilere Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ödemeleri bugün başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, “Emeklilerimize Ramazan bayramı ikramiyeleri bugün itibarıyla ödenmeye başladı" ifadelerini kullandı.

SSK 6 MAYIS, BAĞ-KUR VE EMEKLİ SANDIĞI 7 MAYIS'TA

Yasal düzenleme ile emekli bayram ikramiyesi 1.100 liraya yükseltilmişti. Bakan Bilgin, SSK emeklilerinin 6 Mayıs’ta, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerinin ise 7 Mayıs’ta bayram ikramiyesi alabileceklerini duyurmuştu.

İKRAMİYESİNİ ÇEKECEKLER KISITLAMALARDAN MUAF MI?

İçişleri Bakanlığı emekli maaşlarının ödenmesiyle ilgili olarak, şu açıklamayı yaptı: "Tam kapanma dönemi içerisinde 3-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak olan emekli maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemeleri; *Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanacak takvim ve sürelere uyulmak, *TC Kimlik numarası veya diğer usullere göre açıklanacak olan takvim ve süreler içerisinde kendi grubuna denk gelen sürede kullanmak, *Maaş ödemesinin yapılacağı Banka’nın ikametine en yakın şubesine gidip gelinmek, *Güzergah ve zaman kuralına uygun davranılmak, kaydıyla bu kapsamda bulunan vatandaşlarımızın, banka şubeleri ve atm’lere gidiş-gelişleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak."