Türkiye İhracatçılar Meclisi heyetiyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'yi yeni bir yükseliş trendine sokacağız. En büyük desteği de her zaman olduğu gibi bu yeni dönemde ihracatçılarımızdan bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bulunan Vahdettin Köşkü'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) heyetini kabul etti. Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel ve küresel krizler arasında kendine yeni bir gelecek inşa etme mücadelesi verdiği bir dönemden geçtiğini söyledi. Koronavirüs (Covid-19) salgının tüm dünya için büyük bir zorluk olduğunu belirten Erdoğan, “Koronavirüs salgınının, Avrupa başta olmak üzere, dünyanın tamamıyla birlikte bizi zorladığını görmeli ve bilmeliyiz” ifadelerini kullandı. AA'nın aktardığı habere göre, son kabine toplantısının ardından yeni tedbirler açıkladıklarını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Her şeye rağmen salgın sürecini gelişmiş ülkelerin dahi önünde bir şeklide yönettiğimiz açıktır. Milletimizin sağlığı ile ekonomimizin ihtiyaçları arasındaki en ideal dengeyi bularak yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Bu süreçte yaşadığımız bir diğer önemli değişim de ekonomi yönetimimizde oldu. Üretim, ihracat, büyüme ve istihdam odaklı bir anlayışla ekonomimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

"100 YILDA GÖRÜLEBİLECEK BİR DEĞİŞİM YAŞANIYOR"

“Hem salgının yol açtığı sıkıntılar hem attığımız siyasi ve askeri adımların sebep olduğu rahatsızlıklar bizi çok daha dikkatli ve aynı zamanda kararlı politikalar izlemeye yöneltiyor” diyen Erdoğan, “Küresel, siyasi ve ekonomik güç dengelerinde ancak 100 yılda bir görülebilecek bir değişimin yaşandığını artık herkes kabul ediyor. Türkiye, yeni küresel, siyasi ve ekonomik düzende gücünü ve etki alanını genişletmek için her türlü fırsata, imkana ve altyapıya sahiptir” ifadelerini kullandı. Yatırımları ve istihdamı arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Erdoğan, “Geçtiğimiz 18 yılda ülkemizi demokrasi ve kalkınma temelli politikalarla geliştirmiştik. Şimdi önümüze çıkan fırsatları değerlendirmek için yine aynı yolu kullanacağız. Demokrasimizi, hak ve özgürlükleri, hukuku güçlendirerek yatırımları canlandıracak, ekonomimizi büyütecek, istihdamı artıracağız” dedi.

"YENİ EKONOMİ YÖNETİMİYLE SÜRECİ ETKİN ŞEKİLDE YÜRÜTECEĞİZ"

Yatırımcılara kolaylıklar sağladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Beklentileri tespit ederek, eksikleri tamamlayarak, yanlışları düzelterek yeni dönemin ihtiyaçlarını karşılayacak, düzenlemeleri ve uygulamaları hayata geçirerek Türkiye'yi yeni bir yükseliş trendine sokacağız. Bunu da ülkemizdeki her kesimle en başta da iş dünyamızla yakın diyalog, işbirliği ve uyum içinde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. Yeni ekonomi yönetiminin koordinasyonunda tüm süreçleri hızlı ve etkin bir şekilde yürüteceklerini söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “En büyük desteği de her zaman olduğu gibi bu yeni dönemde siz ihracatçılarımızdan bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizde yeni döneme ilişkin görüşlerimizi iş dünyamızla paylaşmıştık. Bugün sizlerle enine, boyuna yine bunu konuşacağız. Yarın MÜSİAD üyeleriyle benzer bir hasbihal yapacağız. İnşallah hep birlikte Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Ziyaretinizin böylesine hayırlı bir dönemde gerçekleşmesinden gerçekten memnuniyet duyuyorum. Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine yaptığınız katkılar için ihracatçılarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum.”