Dünyanın en gelişmiş yedi ekonomisinin liderleri, G7 olarak dünya çapında küresel ve ulusal ekonomiyi de etkisi altına alan koronavirüse karşı atılacak adımları değerlendirdi. Ülkeler sınırlarını bir bir kapatıp aynı zamanda gündelik üretim ve tüketimin büyük düşüş gösterdiği bu günlerde, liderler ekonomileri korumak için her türlü yöntemin masada olduğunu ve ekonomiyi kurtarmak için tüm araçların kullanılacağını açıkladı.

• Bütün politika araçlarını kullanarak, G7 ekonomilerinde güçlü bir büyümeye ulaşmak ve onu düşüş risklerine karşı korumak için alınan önlemleri koordine etmeye ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdik.

• Alınan önlemler ‘en çok etkilenen sektörleri, şirketleri ve çalışanları acil bir şekilde ve ne kadar gerekliyse desteklemeyi hedefliyor’

Washington: Pazartesi günü, gelişmiş G7 ekonomilerinin liderleri, ekonomiyi ve koronavirüs salgınından zarar gören çalışanları korumak için tüm araçlarını kullanacaklarına söz verdi. Salgın her geçen gün daha fazla ülkenin sınırları kapatmasına ve küresel ekonominin acı bir fren yapmasına sebep olurken, liderler meydana gelebilecek hasara yanıt vermek için virüsle mücadele eden kuvvetlere katılma ve hızlı hareket etme ihtiyacını vurguladı.

EKONOMİ BAKANLARI DEVREDE

Buna ek olarak, liderler alınacak politika tedbirlerini yürürlüğe koymak ve daha ileriki zamanında ve etkili önlemleri geliştirmek için fikir danışmak üzere ekonomi bakanlarına yönlendirildi. Liderler, ailelerin uğrayacağı zararın yanı sıra ulaşım kısıtlamalarına bağlı tedarik zincirlerindeki aksamaya dikkat çekti. Liderler, Uluslararası Para Fonu (IMF) gibi küresel kurumları ihtiyacı olan ülkelere finansal desteği sağlamak üzere hızla harekete geçmeye çağırdı. Ve ‘sadece büyüme seviyesini koronavirüs salgınından önceki haline getirmek için değil, ayrıca kuruma gelecekte daha güçlü bir büyüme inşa etmek için var olduklarını söylediler’. Bu yazının orjinali ArabNEWS tarafından yayınlanmış, Ebrar Başyiğit tarafından Türkçe’ye çevrilmiştir.