CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ün paylaştığı verilere göre Türkiye'de her 3 üniversite mezunundan biri işsiz.

Yapılan araştırmaya göre Türkiye'de üniversite mezunları arasında işsizlik oldukça yaygın.

GENÇ İŞSİZLİK ARTTI

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayınladığı raporda, gençler arasındaki işsizlik ve geleceksizliğin oldukça yaygın olduğunu belirtti. Rapora göre, 2020 yılının Şubat ayı itibarıyla genç işsizlik yüzde 24.4'e ulaştı. Son 6 yılda ise genç işsizliği yüzde 7 oranında arttı. 2020 yılında üniversite mezunu gençlerin işsizlik oranı yüzde 32 oldu. Son 6 yılda üniversite mezunu gençlerin işsizlik oranı yüzde 10 arttı. Toplamda her 4 gençten biri işsiz durumda.

GENÇLER İŞ CİNAYETLERİNDE ÖLÜYOR

Son yıllarda iş kazaları ve cinayetlerinde çok fazla gencin yaralandığına ve hayatını kaybettiğine değinilirken, iş cinayetlerinde ölen genç sayısına vurgu yapıldı. Rapora göre son 8 yılda 2 bin 73 genç iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. 2012 yılında 164 genç iş cinayetlerine kurban giderken, 2019 yılında bu sayı 246'ya çıktı.

GELECEKSİZLİK İNTİHARA GÖTÜRÜYOR

Yükselen işsizliğin gençleri intihara sürüklediğini belirten rapora göre yüzlerce genç geleceksizlik nedeniyle hayatını sonlandırıyor. 15-34 yaş arasında yaşanan geçim sıkıntısı kaynaklı intiharlar incelendiğinde 2003-2018 yılları arasında 1274 gencin intihar ettiği görülüyor.