İstanbul Ticaret Odası, yabancılara İstanbul’a yatırım yapma çağrısında bulunurken Türkiye’deki işgücünün nitelikli ama ucuz işgücü olduğunu "İmalatta saatlik işçi maliyeti Türkiye’de 5,6 doları iken Almanya’da bu maliyet 47,2 dolardır" diye açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), hazırladığı İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi'nde yabancı yatırımcılara çağrıda bulundu. Türkiye’deki işgücünün nitelikli ama ucuz işgücü olduğunu “İmalatta saatlik işçi maliyeti Türkiye’de 5,6 Amerikan dolarıyken, Almanya’da bu maliyet 47,2 Amerikan dolarıdır” diye açıklarken "Uygun Maliyetli İş Gücü" ifadelerinin kullanılması ise dikkat çekti.

İTO İŞ GÜCÜ UCUZLUĞUNU "UYGUN MALİYETLİ" OLARAK AÇIKLADI

“Türkiye 10 puan üzerinden 7,35 puan ile ‘nitelikli mühendis bulunabilirilğinde Polonya, Romana, Çekya gibi ülkeleri geride bırakmıştır. ‘İmalatta saatlik işçi maliyeti’ Türkiye’de 5,6 Amerikan dolarıyken, Almanya’da bu maliyet 47,2 Amerikan dolarıdır.”

"KDV'SİZ GAYRİ MENKUL SATIN ALMA FIRSATI"

ANKA'da yer alan habere göre İTO yabancıların İstanbul’dan konut alması durumunda Türk vatandaşı da olabileceğini kaydederken, yabancılardan alınan verginin ucuz olduğunu da “Türkiye’de yurt dışı alıcılara özel olarak KDV’siz gayrimenkul satın alma fırsatı sunulmaktadır” diyerek anlattı. Rehberde  “Doğru bilinen yanlışlar” diye bir bölüm oluşturuldu. Rehbere göre yabancılar aldıkları mülklerin kendileri ölünce devlete kalmasından çekinirken, “Nüfusun çoğunluğunun Müslüman olduğu bir ülkede yabancı olarak yaşam tarzıma devam edebilir miyim emin değilim” endişesi yaşıyor.