Merkez Bankası, yeni bir ödeme sisteminin hayata geçirileceğini duyurdu. Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) olarak isimlendirilen sistemle, 7 gün 24 para transferi yapılabilecek.

Merkez Bankası (MB), yeni bir ödeme sistemini hizmete açmak üzere hazırlıklarını tamamladığını açıkladı. Merkez Bankası'nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) olarak isimlendirilen bu yeni sistemle yurttaşların, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebileceği ifade edildi.

18 ARALIK'TA KADEMELİ OLARAK HAYATA GEÇİRİLECEK

AA'nın aktardığı habere göre, FAST Sistemi'nin, 18 Aralık'tan itibaren pilot uygulama olarak hizmete alınmasının ve kademeli bir şekilde kullanıma açılmasının planlandığı aktarılan açıklamada, "Sistemin kısa bir zaman içerisinde tüm finansal kuruluşları kapsayacak şekilde yaygınlaşması hedeflenmektedir" denildi.

TELEFON NUMARASIYLA ÖDEME

Açıklamada, FAST Sistemi'yle birlikte ödemelerin telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha kolay bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi'nin de kullanıma sunulacağı belirtilerek, şöyle denildi: "Böylece, TCMB'nin ülkemiz perakende ödeme sistemleri altyapısını, yenilikçi finansal teknolojileri ve iş yapış yöntemlerini destekleyecek şekilde geliştirmeye yönelik çalışmalarında önemli bir adımı tamamlanmış olacaktır. Ödemeler alanındaki temel altyapıyı güçlendirecek bu gelişmelerin, yenilikçi finansal teknolojilerin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesini sağlayarak, dijital ekonomi hedefi doğrultusunda çok önemli katkılarda bulunacağı değerlendirilmektedir."