CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Sanayi Bakanı Sayın Mustafa Varank'ın "Adana'ya yatırımların önünü açtık" açıklamasına Seyhan Yeşilyurt Semt Pazarı’nın fotoğrafıyla cevap verdi.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Sanayi Bakanı Sayın Mustafa Varank'ın "Adana'ya yatırımların önünü açtık" açıklamasına Seyhan Yeşilyurt Semt Pazarı’nın fotoğrafıyla cevap verdi. Sümer, "Vatandaş pazardan çürük sebze meyve toplamaya çalışıyor, bahsettiğiniz yatırımlar nerde?" diye sordu

"ADANA'DA YATIRIM DEĞİL YOKSULLUK VAR"

Orhan Sümer," Sayın Bakan geçen gün gerçekleştirdiği Çukurova Bölgesi ziyaretleri sonrasında Adana'ya yatırımların önünü açtık ifadesinde bulundu. Keşke söylediği gibi olsaydı. Bizde durumun anlattığı gibi olmasını isteriz ancak gerçek çok farklı. Vatandaş artık pazarlardan atık sebze meyve toplar hale geldi. İşşizlik ve ekonomik şartların ağırlığı her geçen gün artıyor. Yatırımların önünü açtık diyerek değil gerçekten çözüm odaklı adımlar atılarak sorunlar çözülmeli" dedi

"VATANDAŞIN NE DURUMDA OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İÇİN SEMT PAZARLARINA BAKIN"

Orhan Sümer, “Vatandaş için artık bıçak kemiğe dayanmış durumda. Pandemi süreciyle birlikte başta esnaflarımız olmak üzere, çiftçilerimiz, emeklilerimiz, asgari ücretli çalışanlarımız yani toplumun büyük bir kesimi yoksulluk sınırının çok altında yaşam mücadelesi veriyor. Artık yatırımların önünü açtık, bizim devrimizde çok büyük atılımlar oldu gibi söylemler gerçeği yansıtmıyor. Gerçekten vatandaş ne durumda öğrenmek isteyen kendi mahallesindeki pazara gitsin. Memleketin bulunduğu tabloyu en güzel oradan analiz edebilirler” dedi.

"HALKI ÇÖPTEN SEBZE MEYVE TOPLAYACAK HALE KİM GETİRDİ?"

Orhan Sümer, “Ne yazık ki ülkemizin bir çok yerinden benzer fotoğraflar yansıyor. Vatandaş mahallesinde kurulan pazarlarda çöp diye ayırılmış ve atılacak olan sebze meyvelerden bir nebze iyilerini seçip evine ocağına yemek götürmeye çalışıyor. Herkesin, özellikle 18 yıldır iktidarda olanların şu soruyu kendisine sorması gerekir. Vatandaş bu hale neden geldi” dedi.