Borsa İstanbul'un 2020 kârı 1,4 milyar TL'yi aştı. Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, pandemi kriziyle geçen 2020 için, ”Borsa İstanbul tarihinde başarılı bir yıl oldu. Tüm piyasalarda en yüksek işlem hacimlerimize, en yüksek endeks değerlerimize ulaştık” dedi.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, 2020 yılının Borsa İstanbul tarihinde başarılı bir yıl olduğunu belirterek, “Borsa İstanbul'un faaliyet gelirleri, 2,5 milyar TL'ye ulaşırken, net kar ise geçen yıla göre yüzde 43 artış göstererek 1,4 milyar TL'yi aştı." ifadelerini kullandı.

SOLO NET KARDA YÜZDE 127 ARTIŞ

[caption id="attachment_117812" align="alignright" width="382"] Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla yaptığı açıklamada, Borsa İstanbul'un 2020 yılını değerlendirdi. ( Borsa İstanbul - Anadolu Ajansı )[/caption] Hakan Atilla yaptığı yazılı açıklamada, tüm piyasalarda en yüksek işlem hacimlerine, en yüksek endeks değerlerine ulaştıklarını bildirdi. Atilla, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Borsa İstanbul'un güçlü operasyonel performansı, rekor finansal sonuçlar elde etmesini sağladı. Borsa İstanbul'un faaliyet gelirleri, 2,5 milyar TL'ye ulaşırken, net kar ise geçen yıla göre yüzde 43 artış göstererek 1,4 milyar TL'yi aştı. Bu sonuçlarla Borsa İstanbul, tarihinde yeni bir rekora daha imza attı. Borsa'nın solo net karı ise bir önceki yıla göre yüzde 127 düzeyinde artış gösterdi.”

EN YÜKSEK İŞLEM HACİMLERİNE ULAŞTI

Atilla, endeks rekorlarının peş peşe geldiği 2020 yılında tüm piyasalarda tüm zamanların en yüksek işlem hacimlerinin yaşandığını belirterek, “Pay piyasasında günlük işlem hacmi rekoru olan 64,1 milyar TL'lik hacme 12 Kasım'da ulaşılırken aynı gün kıymetli madenlerde de 4,2 milyar TL'lik günlük işlem hacmi rekoruna ulaşıldı” dedi.

“EN ZORLU YIL YATIRIMCILAR İÇİN FIRSAT KAYNAĞI”

“Sermaye piyasası, yakın tarihin belki de en zorlu yılında, hem şirketler hem de refahlarını artırmak isteyen yatırımcılar için önemli bir fırsat kaynağı olduğunu gösterdi” diyen Hakan Atilla, “2020 yılında Borsa İstanbul'da toplam 1,1 milyar TL büyüklüğünde halka arz gerçekleştiren 8 şirket kota alındı, 1.254 borçlanma aracı ihraç edilerek yaklaşık 200 milyar TL kaynak sağlandı” bilgisini paylaştı.