dokuz8HABER/Bekir Güneş (@bekirgne2 )

AKP Sur ilçe başkanlığı tarafından 5 aydır kiraları ödenmeyen Sur mağdurlarına Erdoğan'ın Diyarbakır'a geleceği günün öncesi mesaj atarak mitinge çağırdı ve kiralarının da hesaplarına yatırılacağını söyledi. Ancak durum öyle olmadı.

Sur'da evleri yıkılan mağdurlar ise buna inanarak Erdoğan'ın mitingine katıldı ancak mitingin üzerinden 2 gün geçmesine rağmen daha söz verildiği gibi kira yardımlarının ödenmediğini belirterek Çevre Şehircilik Diyarbakır İl Müdürlüğü önünde toplandı.

5 AYDIR ÖDENMİYOR

Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde tepkilerini dile getiren Sur mağdurları beş aydır ödenmeyen kira yardımlarının ödenmesini talep etti. Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde, hendek ve barikatlarla başlayan ve 2 Aralık 2015 yılında ilan edilen sokağa çıkma yasakları ile devam eden süreçte ilçenin 6 mahallesi zarar görmüştü. Sokağa çıkma yasağı ise Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde halen devam ediyor. O günden bugüne evleri yıkılan ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kira yardımı yapılmaya başlanmıştı. Diyarbakır'ın başka yerlerinde Sur mağdurları için yapılan konutlar için kura çekimi yapıldı ancak birçoğuna anahtarları teslim edilmedi. Bu yüzden de Sur'dan ayrılmak zorunda kalanlar halla birçok yerde kirada kalıyor. Son 5 aydır bu kişilere evleri teslim edilmek için kuraları çıktığı için kira yardımı yapılmıyor.

"BUNLAR BİZİ KANDIRDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü Diyarbakır'da yaptığı miting öncesi AKP Sur ilçe teşkilatından Sur Mağdurlarına gelen mesajda kira yardımlarının ödeneceği belirtildi. Çevre ve Şehircilik Diyarbakır İl Müdürlüğü önünde toplanan Sur mağdurları ile yaptığımız röportajda AKP Sur ilçe başkanının kendilerini telefonlar arayarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitigine katılın. 5 aydır ödenmeyen kira yardımları da ya bu sabah ya da en geç pazartesi sabahı hesabınıza yatar dediler. Biz de inandık ama ne dün ne de pazartesi günü kira yardımlarımız ödenmedi. Bunlar bizi kandırdı" dediler. TOKİ’nin ev talebini kabul ettiklerini, sözleşmeyi imzaladıklarını, ev kuralarının çekildiğini ancak anahtar tesliminin yapılmadığını belirten Sur mağdurları, beş aydır ödenmeyen kira yardımlarına tepki gösterdi.