Elektrik dağıtım ve tedarik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi keyfi harcamaları 5 yıl daha elektrik faturalarına eklenecek olması hükmü gelen tepkilerin ardından kaldırıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım gelirlerine ilişkin tebliğde değişiklik yapıldığını bildirdi. Habertürk'te yer alan habere göre EPDK Başkanı Yılmaz konuya ilişkin açıklamasında "Kurulumuz bugün toplanarak aldığı kararla; tebliğde yer alan temsil ağırlama, reklam, sponsorluk, bağış gibi yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz. Şirketler bu tip giderlerini tarifeden alamayacak, gelir elde edemeyecek" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi giderlerinin yurttaşın faturasına eklenmesi yönünde karar alınmıştı. Karara göre, dağıtım şirketlerinin temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi birçok harcama yurttaşın ödediği elektrik faturalarına yansıtılacaktı.