Tez-Koop İş Sendikası Başkanı Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte açılan AVM'lerden vaka haberleri geldiğini söyledi.

Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle birlikte 11 Mayıs'ta açılan AVM'lerden vaka haberleri geliyor.

ASIL ETKİYİ 15 HAZİRAN'DA BEKLİYORUZ

Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesiyle birlikte AVM'ler 11 Mayıs'tan itibaren açıldı. AVM'lerin bünyesindeki mağazalar ise daha yavaş açılıyor. Tez-Koop İş Sendikası Başkanı Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, mağazaların geç açılması nedeniyle bu uygulamanın etkilerinin 15 Haziran'dan sonra ortaya çıkacağını söyledi. Cumhuriyet'in haberine göre Özdemiroğlu, "Ancak AVM’lerden vaka haberleri gelmeye başladı. Mersin’deki bir AVM’de, Kayseri ve Konya’daki bazı mağazalarda vaka görüldü. Hatta Kayseri ve Konya’daki bazı mağazalar karantinaya alınmış. İstanbul’daki bir AVM’de 2 işçide vaka pozitif” dedi.

MÜŞTERİ İÇERİ GİRDİKTEN SONRA DENETLEYEN YOK

AVM'lerin açılmasının işçi sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını söyleyen Özdemiroğlu, "Müşteriler içeri girdikten sonra onları denetleyen yok. AVM’lere girdikten sonra bir kısmı maskelerini çıkararak mağazaları gezmeye başlıyor. Mağaza personeli uyarıyor ancak bu durumda da sözlü tartışmalar yaşanabiliyor. Çalışanlar denenen ürünleri kabinlerde dezenfekte etmek zorunda kalıyor. Kabin görevlisi çalışanlara yönelik bir önlem alınmıyor. Salgına açık halde çalışıyorlar. Mağaza içerisine giren müşteri sayısını ölçen bir sistem yok. Müşteriler özellikle kasa önlerinde fiziki mesafeye özen göstermiyor. Çalışanlar kendilerini güvende hissetmiyor" şeklinde konuştu.