Türkiye’de işlem yapan kripto para borsalarından Thodex’te büyük bir vurgun yaşandı. 400 bine yakın kişinin işlem yaptığı borsa, 2 gündür kapalı ve kurucusu 2 milyar dolarlık kripto para ile yurt dışına kaçtı. Polis, şirket merkezine baskın düzenledi ve incelemelerini sürdürüyor.

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer

Türkiye’de kurulan ve 391 bin kişinin işlem yaptığı Thodex kripto para borsasında yaşananlar, “Yeni bir Çiftlikbank vakası mı?” sorusunu akıllara getirdi. Bir günde 1.3 milyar dolarlık rekor işlem hacmine ulaştığı gün işlemlere kapanan Thodex'in sitesinde “sorunun devam ettiği” duyurusu yer alıyor. Thodex’in kurucusunun 2 milyar dolarlık kripto parayla Tayland'a kaçtığı söyleniyor.

4-5 GÜN SÜRECEK BAKIM!

Thodex’ten yapılan açılamada ise “4-5 gün sürecek bakım çalışması nedeniyle işlemlerin durduğu” iddia edildi Açıklamada şöyle denildi: “Son zamanlarda borsamızda yaşanan çekim sorunları nedeniyle 20.04.2021 saat itibari ile planlı bakım çalışması yapılacak ve çalışma yaklaşık 6 saat sürecektir. Bakım çalışmamızın ardından, tüm sorunları gidermiş şekilde yeniden hizmetinizde olacağız.”

BÜYÜK PANİK VAR

Kısa süre önce 2 milyon Dogecoin dağıtacağını duyurarak dikkatleri üzerine çeken Thodex’de kullanıcılar paralarını sistemden çekemiyor. İki gün önce bakım çalışmasının 6 saat süreceğini açıklayan şirket, son olarak “çalışmaların 4-5 gün daha süreceği” bilgisini verdi. Thodex'te aktif hesabı bulunan toplam 391 bin kişi, büyük bir panik yaşıyor. Kaygıları artıran iddia ise, “Thodex Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para ile Tayland'a kaçtığı” bilgisi. Faruk Fatih Özer'in sosyal medya hesaplarını kapatması da kaygıları artırıyor.

REKLAMINDA ÜNLÜLER OYNAMIŞTI

Sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan Thodex kullanıcıları, son dönemde şirketin 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıklamasının ardından yatırımcı sayısını arttığını ifade ediyor. Thodex,daha önce çekilişle lüks araç dağıtmak ya da ünlüleri reklam kampanyalarında kullanmak gibi adımlarla adından söz ettirmişti.