Tüketici haklarında yeni bir düzenleme geldi. Bir ürünün tüketiciye zarar vermesi durumunda imalatçı ya da ithalatçı tazminat ödemek zorunda kalacak. Ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri iade etmek kolaylaşacak.

Uygunsuz ürün üreten, satan veya ihraç edenlere ise 250 bin liraya kadar ceza kesilecek.Birçok üründe tüketici haklarına yönelik yeni bir düzenleme geldi.  Genel Kurul'daki mesainin ardından yasalaştı. Güvensiz ürünlerde "ürün sorumluluğu" tazminatı getiriliyor. Alınan ürün bir kişiye veya mala zarar verirse, sorumluluk üretici ya da ithalatçı da olacak.

10 YIL TAZMİNAT TALEP EDEBİLECEK

Tüketici, zararın meydana geldiği tarihten itibaren 10 yıl boyunca tazminat talep edilebilecek. İhraç ürünler de ürün güvenliği kapsamında incelenecek. Uygun olmayan ürünü piyasada bulunduranlara ceza verilecek. Ayıplı ya da bozuk çıkan ürünleri iade etmek kolaylaşacak. Bu kapsamda internetten satışlar da sıkı denetlenecek.

250 BİN LİRAYA KADAR CEZA KESİLECEK

Uygunsuz ürünleri üreten, satan veya ihraç edenler, 2 bin lira ile 250 bin lira arasında ceza ödeyecek. Ürünlerinin güvenilirliğini teyit etmeyen satış yerlerine, 3 bin liradan 15 bin liraya kadar ceza verilebilecek. Güvensiz ve riskli ürün satanlara 500 bin liraya kadar idari para cezası verilebilecek. Kaynak Yeniçağ: Tüketici haklarında yeni dönem!