Uluslararası Finans Enstitüsü, gelişmekte olan ülkeler içinde borcu en fazla artan üçüncü ülkenin Türkiye olduğunu duyurdu.

Türkiye, Uluslararası Finans Enstitüsü raporuna göre, gelişmekte olan ülkeler içinde borcu en fazla artan üçüncü ülke oldu.

KORONAVİRÜSÜN ETKİLERİ TAM HİSSEDİLMEDİĞİ HALDE

Uluslararası Finans Enstitüsü, koronavirüs salgının gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine ve borçlanmalarına etkilerini raporlaştırdı. Sürdürülebilirlik Araştırması Direktörü Emre Tiftik ve Yardımcı Ekonomist Khadija Mahmood tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye, salgının etkileri fazla hissedilmediği halde yılın ilk çeyreğinde, Çin ve Güney Kore'nin ardından borcu en çok artan gelişmekte olan üçüncü ülke oldu.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Gelişmekte olan ülkelerin 2019'un son çeyreğinde 70.6 trilyon dolar olan borçları bu yılın ilk çeyreğinde 72.6 trilyon dolara çıktı. Raporda, gelişmekte olan ülkelerin bu yıl vadesi gelecek 3.7 trilyon dolar olan borçlarının gelecek yıl 4 trilyon dolara çıkacağı, bunun yüzde 17'sini döviz oluşturacağı için borcunu ödemekte en çok zorlanacak ülkelerin Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye olacağı vurgulandı.