Amerikalı mobil oyun geliştirici şirketi Zynga, tarihinin en büyük satın almasını gerçekleştirerek Türkiye merkezli oyun geliştirici şirketi Peak Games'i 1,8 milyar dolara satın aldı. Anlaşma ile ortaklık yapısı değişen Peak, faaliyetlerini ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında sürdürerek yerel şirket olarak kalmaya devam edecek.

Dünya gazetesinin haberine göre bu satışla, Peak teknoloji dünyasında 1 milyar doları geçen bir start-up için kullanılan “unicorn” (mitolojik tek boynuzlu at) tabirini alan Türkiye'den ilk şirket oldu. Anlaşma ile sadece ortaklık yapısı değişen Peak, faaliyetlerini ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında sürdürerek Türkiyeli bir şirket olarak kalmaya devam ederken, sadece hisselerini Zynga’ya devredecek. Peak, mühendislik, sanat, tasarım, işletme ve sosyal bilimler dallarında Türkiye’nin 35 farklı üniversitesinde eğitim görmüş 100 kişilik bir ekipten oluşuyor. Bu ekip, 29 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç ekiplerinden biri ve 10 yıldır İstanbul’da çalışıyor. İmzalanan anlaşmadan sonra da çalışmalarına İstanbul’da devam edecek. Sidar Şahin tarafından 2010'da kurulan şirket, Toon Blast, Toy Blast, Lost Bubble - Bubble Shooter, Lost Jewels - Match 3 Puzzle isimli dünyada da öne çıkan dört oyuna sahip.

ZYNGA, PEAK'İN 'YAPBOZ' GÜCÜNE VURGU YAPTI

Zynga CEO’su Frank Gibeau, "Peak’e ‘aramıza hoş geldin’ demekten gurur duyuyoruz. Peak dünyanın en iyi puzzle oyunu geliştiricilerinden biri. Böylesine yaratıcı ve tutkulu bir takımla yeteneklerimizi daha da ileri taşıyacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Toon Blast ve Toy Blast’ın katılımıyla listelerde üst sıralarda yer alan oyun sayımızı sekize çıkarırken, küresel kullanıcı sayımızı çarpıcı bir şekilde artırıyor ve gelecekteki yeni projelere hazırlanıyoruz. Peak ve Zynga birlikte daha da hızlı büyüyecek" dedi.