Konut veri şirketi Endeksa’nın verilerine göre, en fazla konut satışı gerçekleşen 3 iller sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir oldu. Konut satış fiyatının en yüksek olduğu il ise Muğla olarak kayıtlara geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayında Türkiye genelinde konut 229 bin 357 adet satışı gerçekleştiğini açıklamıştı. Konut veri şirketi Endeksa’nın il bazında konut satış fiyatlarını baz alarak hazırladığı analize göre, Temmuz ayında toplam 73,5 milyar TL civarında konut satış işlem hacmi gerçekleşti.

EN FAZLA KONUT İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE SATILDI

En fazla konut satışı gerçekleşen 3 il olan İstanbul, Ankara ve İzmir 30,9 milyar TL ile bu hacmin yüzde 42’sini oluşturdu. Temmuz ayında İstanbul’da konut satış hacmi 17,6 Milyar TL, Ankara’da 7,1 Milyar TL, İzmir’de ise 6,2 Milyar TL oldu. Bu ilk üç ili, Bursa, Antalya, Muğla, Mersin, Aydın ve Kocaeli takip etti.

KONUT SATIŞ FİYATI EN YÜKSEK İL MUĞLA

Endeksa’nın verilerine göre, Türkiye genelinde konut satış fiyatı en yüksek il Muğla. Muğla’da ortalama konut satış fiyatı 677 bin 760 TL ve Temmuz ayında gerçekleşen satış işlem hacmi 2,2 Milyar TL. Muğla’daki ortalama konut satış fiyatı Türkiye ortalaması olan 326 bin 820’ın iki katından fazla.