TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, koronavirüs nedeniyle Rus turistlerin Türkiye'ye Temmuz sonu veya Ağustos'ta gelmesini beklediklerini aktardı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, koronavirüs salgını nedeniyle Rus turistlerin Türkiye'ye Temmuz sonu veya Ağustos'ta gelmesini beklediklerini söyledi. Bağlıkaya, bu yıl turizm sezonunun uzatılabileceğini de belirtti.

ÇİN, JAPONYA, GÜNEY KORE, İRAN VE ARAP ÜLKELERİ BEKLENTİSİ

Sputnik'e konuşan Firuz Bağlıkaya, "Bu yıl Rusya'dan kaç turist geleceğini söylemek şu anda zor. Ağustos'tan itibaren, özellikle de Eylül ve Ekim'de yabancı turist akını beklesek de, Temmuz'da Rusya'dan çok fazla turist beklemiyorum. Zira Rusya'da salgın durumu henüz ciddiyetini koruyor, Rus turistler muhtemelen diğer turistlerden daha sonra gelebilir" ifadelerini kullandı. Bağlıkaya, Türkiye'ye öncelikle Çin, Japonya, Güney Kore, İran ve Arap ülkelerinden turistlerin gelmesini beklediklerini belirterek, "Daha sonra Avrupa ülkelerinden turist akışı başlayacak. Ardından, Temmuz sonunda veya Ağustos'ta Rusya pazarının açılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"SEZON ARALIK AYINA KADAR UZATILABİLİR"

Bu yıl Türkiye'ye en fazla turistin Eylül ve Ekim ayında gelmesini beklediğini, tatil sezonunun Aralık ayına kadar uzatılabileceğini de aktaran Bağlıkaya, şöyle devam etti: "Ruslar için bu dönemde Türkiye'nin güneyi neredeyse yaz mevsimi gibi. Eylül'den sonraki dönemde Türkiye'ye gelen Ruslar, ülkemizin güzelliklerini yaz aylarına kıyasla daha iyi değerlendirebilir ve bu onlar için gerçek bir keşif olabilir. Zira bu dönemde çok fazla sıcak olmuyor. Yani sezonun uzatılabileceğini söyleyebiliriz."