Rekabet Kurulu, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Doğuş Otomotiv, Tofaş ve Ford hakkında soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu; Tofaş, Ford ve Doğuş Otomotiv hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Otomotiv şirketlerinden konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yapıldı.

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

Konuyla ilgili Doğuş Otomotiv'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Rekabet Kurulu 24.07.2020 tarih 20-35/456-M sayılı kararı ile 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 41'inci maddesi uyarınca, birinci el (sıfır) ikinci el satışı pazarlarında faaliyet gösteren şirketimizin de dahil olduğu distribütör ve araç kiralama şirketlerinin 4054 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesinin ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak soruşturma açılmasına karar verildiği bildirilmiştir" denildi. Soruşturmaya ilişkin KAP'a açıklama yapan Ford ve Tofaş da, "Rekabet Kurulu tarafından, birinci el (sıfır) ve ikinci el araç satışı pazarlarında faaliyet gösteren distribütör ve araç kiralama şirketlerinin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak, şirketimizin de içinde bulunduğu sektördeki birçok şirket nezdinde soruşturma açılmasına yönelik olarak alınan karar kapsamında soruşturma çalışmaları başlatılmıştır" bilgisini paylaştı. Açıklamanın devamında, "Bilindiği üzere Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu şirketlerin 4054 sayılı Kanun'u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz. Konu hakkındaki gelişmeler Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde gerektiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadesi yer aldı.