Türkiye'nin yerli otomobili olarak lanse edilen TOGG'a Almanya menşeili motor takılacağı açıklandı.

Yerli otomobil TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş, araçta kullanılacak olan motorun Almanya'nın ünlü firması Bosch'tan alınacağını söyledi.

"BOSCH DAHA İYİ YAPIYOR"

Yakında piyasaya çıkacağı duyurulan yerli otomobil TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş, HaberTürk yazarı Fatih Altaylı'ya önemli açıklamalarda bulundu. Aracın bataryalarının yerli olacağını söyleyen Karakaş, "Ancak mootor konusu önemli. 400 kg batarya paketi ve bir ya da iki motor. Belki bazı modellerde daha da fazla. Burada bir toplamdan söz ediyoruz. Elektrik motoru, redüktörleri, bağlantıları. Bir bütün. Yapılabilir mi? Tabi iki yapılır. Ama Bosch bunu herkesten daha iyi yapıyor. Bizim üretim ölçeğimizde yapmaktansa almak daha iyi" dedi.

"BİRKAÇ BİNLE BAŞLAYACAĞIZ"

Başlangıç aşamasında az sayıda üretim yapılacağı için motor masrafını yükseltmenin mantıksız olduğunu savunan Karakaş, "Biz birkaç yüz binlik üretimlerle başlamıyoruz ki! Birkaç binle başlıyoruz. Yükselecek ama başlangıçta binli rakamlar. Bu motoru üretmenin mantığı yok. Almak her açıdan daha verimli. Ha, sayılar artar üretmek daha iyi olur o ayrı mesele. Ama her şeyi de açık açık konuşamayız zaten bugünden. Sonuçta bu bir iş, Ticari meseleler var. Bugün Bosch’tan almak daha mantıklı" ifadelerini kullandı.