Yılmaz Erdoğan imzası taşıyan Ekşi Elmalar filmi yayınlandığı dönem büyük ses getirmesinin yanında günümüzde hala sevilerek izleniyor. 

Film, oyuncu kadrosu, hikayesi ve çekim yerleri ile seyircisinden tam not almıştır ve Ekşi Elmalar sinemada yayınlanmasının ardından farklı platformlardan da yayınlanmaya devam etmiştir. 

Filmi seyredenler ise en çok Ekşi Elmalar nerede çekildi diye merak ediyor. Bu sebeple, Ekşi Elmalar çekim yerleri ve diğer merak edilenlere haberimizde yer verdik.

Eksi Elmalar Nerede Cekildi 5

Ekşi Elmalar Nerede Çekildi?

Ekşi Elmalar filmi Yılmaz Erdoğan tarafından yazılıp yönetilen ve aynı zamanda kendisinin de başrolünde yer aldığı filmlerden biridir. Seyirciden tam not alan Ekşi Elmalar filmi sadece hikayesi ve oyuncuları tarafından değil aynı zamanda seçilen mekanlarla da beğeni toplamıştır. Filmi seyredenler ise Ekşi Elmalar nerede çekildiğini merak ediyor.

Ekşi Elmalar film çekimlerinin büyük bir kısmı Hakkari’de gerçekleşmiştir. Hakkari’de bir yaylada gerçekleşen film çekimleri hikayenin başladığı ana mekandır. Yılmaz Erdoğan’ın doğup büyüdüğü yer olması sebebiyle Hakkari, filmin hikayesinin başladığı şehir olarak seçilmiştir.

Daha sonra Ekşi Elmalar filminin hikayesine göre şekillenen çekim alanları değişerek Hakkari’den Antalya’ya taşınmıştır. Çekimler Antalya ve Muğla’da devam etmiştir. 

Filmin Muğla’daki çekimlerine ise Köyceğiz, Marmaris ve Ortaca gibi üç farklı bölge ev sahipliği yapmıştır. 

Eksi Elmalar Nerede Cekildi 6

Ekşi Elmalar Yayla Sahnesi Nerede Çekildi?

Ekşi Elmalar yayla sahneleri için Hakkari’de bulunan bir yayla seçilmiştir.

Ekşi Elmalar nerede çekildi sorusunu ayrıntılı bir şekilde ele aldık. Şimdi, film hakkında diğer merak konusu olan noktalar da göz atalım.

Eksi Elmalar Nerede Cekildi 7

Ekşi Elmalar Konusu Nedir?

Ekşi Elmalar filmi nerede çekildi sorusu ile ilişkili olarak filmin konusu da henüz filmi izlemeyenler tarafından araştırılıyor. Yılmaz Erdoğan’ın, yönetmenliğini, senaristliğini ve başrolünü üstlendiği filmi Ekşi Elmalar, konusu gerçek hayattan parçalar taşımasıyla da büyük bir merak uyandırmaya devam ediyor.

Ekşi Elmalar, 1970’li yılların sonundan 1990’lı yıllara kadar uzanan etkileyici bir aile hikayesini konu alan hem dram ve hem de komedi filmidir. Filmin baş karakteri Aziz Özay, belediye başkanlığı yapmaktadır ve 3 kız çocuğu olan otoriter bir babadır. 

Aziz Özay’ın, Muazzez, Türkan ve Safiye adlı üç kızı ise, farklı karakterlere sahiptir. Her biri kendi hayallerini ve isteklerini gerçekleştirmeye çalışırlar fakat baskıcı bir babaları vardır. Hakkari’de başlayıp Antalya’da son bulan 3 kız kardeşin hayatı, yer yer dram yer yer eğlenceli olaylara sahne olur.

Eksi Elmalar Nerede Cekildi 4

Ekşi Elmalar Uyarlama mı?

Ekşi Elmalar oyuncu kadrosu ve hikayesi ile izleyicileri etkilemeyi başarmış ve hikayenin gerçek olup olmadığı da soru işareti oluşturdu. Peki, Ekşi Elmalar yaşanmış mı, kimin hikayesini konu alıyor?

Ekşi Elmalar filminde yer alan karakterler gerçektir. 3 kız kardeşin hikayesi aslında Yılmaz Erdoğan’ın teyzelerinin hikayesi olduğu bilinmektedir. Filmde yer alan Belediye Başkanı Aziz Özay ise Yılmaz Erdoğan’ın dedesini temsil etmektedir. Bunun dışında hikaye yer yer gerçek olsa da birçok yer de Yılmaz Erdoğan tarafından kurgulanmıştır. 

Ekşi Elmalar gerçek hikaye mi sorusuna filmin senaristi ve yönetmeni Yılmaz Erdoğan da yaptığı bir röportajla yanıt vermiştir. 

Yılmaz Erdoğan’ın filmin hikayesine dair yaptığı açıklama aşağıdaki gibidir:

“Ekşi Elmalar, uzun bir yazma ve öncesinde daha da uzun bir yaşama sürecinden sonra, gerçek olaylardan esinlenerek hayata geçirdiğimiz bir filmdir. Dedemin, teyzelerimin hikâyesi dendi. Bir yönüyle doğru. Ben, gerçek hikâyeden bir başka kurgusal hikâye çıkardım. Gerçek deyince yanlış anlamalar olabilir. Filmdeki her olumlu şey gerçektir, olumsuzları ben uydurdum. Çocukluğumda bana çok şekil veren bir dönemdir bu. Teyzelerim dünyanın en tatlı kimseleridir. O yüzden dünyanın en tatlı insanlarını oynattık filmde.”

Eksi Elmalar Nerede Cekildi 2

Ekşi Elmalar Filmi Kaç Yapımı?

Ekşi Elmalar, 2016 yapımı bir filmdir. 28 Ekim 2016 tarihinde ise sinemada seyircisi ile buluşmuştur ve ilk üç günde 236 bin 494 kişi tarafından izlenerek büyük bir başarı elde etmiştir. Ayrıca, Ekşi Elmalar filmi 3 Kasım 2016 tarihinde Almanya’da da vizyona girerek yurt dışında da büyük izlenmeler elde etmiştir.

Ekşi Elmalar Filmi Kaç Saat?

Yılmaz Erdoğan tarafından kurgulanıp ve yönetilen Ekşi Elmalar filmi toplamda 1 Saat 54 Dakika sürmektedir.

Eksi Elmalar Nerede Cekildi 8

Ekşi Elmalar Oyuncuları Kim?

Ekşi Elmalar, 2016 yılında yayınlanmış ve hem sinema severler hem de eleştirmen tarafından büyük beğeni toplamış ve döneminde en çok izlenen filmler arasında yer almıştır. 

Ekşi Elmalar film müziği Hasan Saltık tarafından, görüntü yönetmenliği Gökhan Tiryaki tarafından ve sanat yönetmenliği ise Hakan Yarkın tarafından üstlenilmiştir. Filmin kamera arkasında yer alan isimler yanı sıra özellikle filmin oyuncu kadrosu da oldukça sevilmiştir. 

Ekşi Elmalar filminde Yılmaz Erdoğan, Belediye Başkanı olan Aziz Özay karakterine hayat verirken, Şükran Ovalı Safiye Özay, Farah Zeynep Abdullah Muazzez Özay ve Songül Öden ise Türkan Özay karakterlerine hayat vermektedir. 

Yılmaz Erdoğan, Şükran Ovalı, Farah Zeynep Abdullah ve Songül Öden gibi usta oyuncuların yanı sıra Ekşi Elmalar filminde Şükrü Özyıldız, Fatih Artman ve Ersin Korkut gibi oyuncular da yer almaktadır. 

Oyuncu kadrosu ile de dikkatleri çekmeyi başaran Ekşi Elmalar filmi, geniş bir oyuncu kadrosuna sahiptir. İşte, Ekşi Elmalar tam oyuncu kadrosu…

Ekşi Elmalar oyuncu kadrosu ve karakter listesi aşağıdaki gibidir:

  • Yılmaz Erdoğan (Aziz Özay)
  • Şükran Ovalı (Safiye Özay)
  • Farah Zeynep Abdullah (Muazzez Özay)
  • Songül Öden (Türkan Özay)
  • Şükrü Özyıldız (Özgür)
  • Fatih Artman (Hatip)
  • Ersin Korkut (Şino)
  • Tülay Bulut (Meryem)
  • Devrim Yakut (Ayda Özay)
  • Caner Cindoruk (Servet)
  • Cezmi Baskın (Etar)
  • Deniz Erdoğan (Cengiz)
  • Metin Keçeci (Sivan)
  • Kıvanç Baran Arslan (Cevdet)
  • Hilmi Özçelik (Yusuf)
  • Kirkor Dinçkayıkçı
  • Ergin Bal
  • Hamit Annak