Haber: Atilla Yoğurtçu

Emek Partisi Edremit İlçe Yönetim Kurulu, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında düzenlemek istedikleri etkinliğin engellenmeye çalışıldığını iddia ederek, Belediye Başkanı Mehmet Ertaş'a sert eleştiriler yöneltti. Yapılan açıklamada, barış mücadelesine yönelik baskılar kınandı ve halkın sesinin kısılamayacağı vurgulandı.

Ortadoğu’da Barış ve Türkiye Konulu Söyleşi Engellenmek İstendi

Emek Partisi, “Ortadoğu, savaş/barış ve Türkiye” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirmek üzere Altınoluk Çınaraltı Çay Bahçesi'nde bir etkinlik düzenlemek için gerekli başvuruları yaptıklarını açıkladı. Edremit Belediyesi’ne dilekçe ile başvurulup, etkinliğin duyurulması için anons metni de belediyeye iletilmişti. 4 Eylül Çarşamba günü etkinlik öncesinde belediye hoparlörlerinden duyurular yapıldığı belirtilmesine rağmen, etkinliğin başlamasına saatler kala belediyenin etkinliği engellemeye yönelik girişimlerde bulunduğu ifade edildi.

Etkinlik Sırasında Elektrikler Kesildi

Parti açıklamasında, belediye başkanı Mehmet Ertaş'ın talimatıyla etkinlik sırasında elektriklerin kesildiği ve gece saat 24.00'e kadar açık olan kafeteryanın kapatıldığı iddia edildi. Bu girişimlerin, yaklaşık 300 kişinin izlediği etkinliğin sabote edilmesine yönelik olduğu vurgulandı. Aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyelerinin de bulunduğu katılımcıların, bu müdahaleyi protesto ettikleri belirtildi.

"Barış Mücadelesinden Neden Rahatsız Oluyor?"

Açıklamada, Mehmet Ertaş’ın halkın oylarıyla seçildiği hatırlatılarak, kamuya açık olan belediye çay bahçesindeki keyfi tasarrufun gerekçesi soruldu. 3-5 gün önce aynı çay bahçesinde yapılan başka bir söyleşiye destek veren belediyenin, bu etkinliği neden engellemeye çalıştığına dair açıklama talep edildi.

CHP’ye Yönelik Eleştiriler

Açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Burhaniye Ören Festivali'nde yasakçı zihniyete karşı sanat ve sanatçıyı destekleyeceklerine dair açıklamalarına atıfta bulunularak, Edremit Belediye Başkanı Ertaş’ın tutumunun CHP Genel Merkezi tarafından nasıl değerlendirildiği soruldu. Emek Partisi, CHP yönetiminin bu antidemokratik müdahale karşısında nasıl bir tavır alacağını merakla beklediklerini belirtti.

"Barış Mücadelesi Susturulamaz"

Açıklamanın devamında, dünya genelinde artan çatışmalar ve Ortadoğu’daki savaşların sürdüğü bir dönemde, barış için mücadele etmenin daha önemli hale geldiği vurgulandı. Filistin'deki katliamların da kınandığı açıklamada, Mehmet Ertaş gibi barış sesini kısmaya çalışanların çabalarının halkın sesini susturamayacağı ifade edildi.

Son olarak, Emek Partisi, işçi sınıfı ve emekçilerin barış ve özgürlük mücadelesinin sonunda kazanacağını belirtti.

Emek Partisi Edremit İlçe Yönetim Kurulu