Haber: Hülya Kılınç

Emek Partisi Manisa’da yerel seçimlerdeki adaylarını kamuoyuna duyurdu. Partinin Manisa’daki bürosunda gerçekleştirilen açıklamaya Emek Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gürsoy Turan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Dağdelen, parti yöneticileri, partililer ve Belediye Meclis Üyesi Adayları katıldı. 


Toplantıda söz alan EMEP MYK Üyesi Gürsoy Turan, Emek Partisi’nin kentlerin gerçek sahipleri olan emekçilerin yöneteceği halkçı bir belediyecilik anlayışı için yola çıktığını belirtti ve Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Manisa’da da emekçi adaylarla bunu gerçekleştirmek üzere bir yol izlediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının bir dönem maden işçiliği de yapmış, ailesi ve çevresiyle maden işçilerinin, Somalı ve Manisalı emekçilerin sorunlarını bilen, onun içinden bir emekçi olduğunu da belirten Turan; “Bizim sermaye partilerinden farkımız halka ‘biz sizden biriyiz’ demek için türlü yeminler etmek, rol yapmak zorunda olmayışımızdır” ifadelerini kullandı. 


“EMEKÇİLERİN YÖNETTİĞİ KENTLERİ İNŞA ETMEYE İNANIYORUM”


Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Dağdelen ise “Partinin bu teklifini seve seve kabul ettim, çünkü emekçilerin yönettiği kentleri inşa etmeye sonuna kadar inanıyorum. 31 Mart seçimlerine kadar olan sürede, seçimden sonra da yapacağımız gibi daha fazla emekçiye ulaşmak ve emekçilerin kendi gücüne olan inancını ve birliğini büyütmek için çalışacağız” vurgusunu yaptı. Emek Partisi Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyla ve Yunusemre, Şehzadeler, Turgutlu, Salihli, Akhisar ilçelerinde Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla seçime girecek. 


Toplantının ardından Emek Partisi Manisa İl Örgütü İl ve İlçe yöneticileri, partililer ve adaylarla grevde olan Lezita işçilerinin Turgutlu’da gerçekleştirdiği yürüyüşe ve basın açıklamasına katıldı.