AKP'nin yarattığı ekonomik sistem ile nüfusun yarısına yakını asgari ücretli oldu. Açlık Sınırı'nın altında ücretle de geçinmeye çalışan asgari ücretli, yeni yılda yapılacak zammı beklemeye koyuldu. İktidarın hangi sefalet ücretini emekçiye reva görüleceği sabırla beklenirken ailesinin geçimini sağlamak için saatlerce süpürge sallayan bir emekçi Sözcü'ye konuştu. Belediye temizlik işçisi olan Muammer Özdamar, ekonomik bunalıma şöyle isyan etti:

"Asgari ücretle çalışıyorum. Ev kirası, doğalgaz, elektrik, su parası, çocuklar okuyor... Masrafları karşılayamıyorum. Marketten bugün aldığımı yarın aynı paraya alamıyorum. 5 kilo aldığımı 1 kilo alıyorum, 2 kilo aldığımı yarım kilo alıyorum.

Et alırsak tavuk eti alıyorum. Kuzu eti, dana eti alamıyorum. Herşeye zam geliyor, maaşlar yerinde sayıyor. Ben bu masrafları nasıl karşılayayım?

,Karşıdan kolay geliyor ama gel bir de bize sor. Akşama kadar (sokaklarda) 8 saat süpürge sallıyorum. Yorgun yorgun eve gidiyorum. Çocukları bakkala gönderiyorum. Valla yarısını almadan geri geliyorlar. 2 liralık bir piskeyüt 20 lira olmuş! Piskeyüt! Piskeyüt!"