Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İnsan Hakları Komisyonu iki aydır ücretlerini alamayan Çorlu Tünel şantiyesi işçilerini ziyaret etti. Çözüm için CHP Tekirdağ milletvekilleri ve Kaymakamlıkla görüşmelere başlandı.

Türkiye’nin en büyük çevre yatırım projelerinden biri olduğu söylenen Ergene Nehri Islah Projesi’nde işçilerin sosyal medyadan çığlığına CHP İstanbul’dan destek geldi. 3.7 milyar TL değerindeki Ergene Nehri’nin ıslah edilmesi projesi kapsamında Bayburt Grup’un yapımını üstlendiği Çorlu Tünel şantiyesinde E-Berg Mekanik A.Ş.' de çalışan işçilerin iki aydır ücretlerini alamadıkları belirtti. E-Berg Mekanik A.Ş firma yetkililerini ve emekçileri CHP İstanbul İnsan Hakları Komisyonu ziyaret etti. Komisyon’dan ziyaret sonrası yapılan açıklamada, “Firma yetkilileri, hak edişlerini alamadıkları için emekçi dostlarımızın maaşlarını ödemekte zorlandıklarını, organize sanayi bölgesi (OSB) olması sebebi ile hak ediş için Ergene Kaymakamı ile görüştüklerini belirttiler. 4857 sayılı iş kanunun 66/c maddesine göre iş durdurma için başvurduklarını söylediler. Yaklaşık 150 emekçinin (120 günlük sigortası olmayan 15 kişi hariç) geri kalanı için 90 günlük ödenek almak için müfettiş kontrolü sonrası onay beklediklerini açıkladılar. Firma sahibi Özgür Savaş Özüdoğru‘nun çalışanların ödemelerinin yapılması için çaba sarf ettiklerini ilettiler” denildi.

"HAKLARIMIZ YANACAK ŞİMDİDEN SOSYAL HAKLARIMIZ KESİLDİ"

Ücretlerini alamayan emekçiler ise CHP İstanbul İnsan Hakları Komisyon Üyesi Ozan Özdinç’le şu bilgileri paylaştı: “3 aydır maaş alamıyoruz. 2018 sonu dahil bugüne kadar ki süreçteki mesai ücretlerini alamadık. İstifa etmemiz durumunda maaşlarımızı alabileceğiz. Birçoğumuz yaklaşık 4 yıllık ihbar tazminatı haklarımızı alamayacağız.” İşçiler ayrıca, iş durdurma başvurusu henüz onaylanmamasına rağmen firmadaki faaliyetin durdurulması sebebi ile 4 öğün yemeklerinin 2 öğüne düştüğünü, servislerin kalktığını, koğuşların kitlenerek şartların zorlaştırıldığını belirttiler.

MOBBİNG YAŞANDIĞINI İFADE EDEN İŞÇİLER İSTİFAYA ZORLANDIKLARINI DA AÇIKLADILAR

İşçilerin bu durumun ilk kez yaşanmadığını 2018 yılında 4 ay maaşlarını alamadıklarını belirttiler. Buna rağmen fedakarlık yaparak çalıştıklarını söylediler. CHP İnsan Hakları Komisyonu “Bizim öncelikli amacımız 200’e yakın emekçimize iş ve aş veren firmamızın bu durumdan kurtarılması ve işçilerin maaşlarının düzenli ödenmesi olacaktır” açıklamasında bulundu. CHP Tekirdağ Milletvekilleri ve Kaymakamlık ile görüşerek konun ivedilikle çözülmesi için süreci yakından takip edeceklerini açıkladılar.