Koronavirüs nedeniyle sokakta kutlanmayacak olan 2020 1 Mayıs'ı yaklaşırken, sosyalist örgütlerden her yeri 1 Mayıs alanına çevirme çağrıları gelmeye başladı.

Sosyal medya hesaplarından açıklamalar yapan örgütler, yurttaşları, bulundukları her alanda işçi sınıfının taleplerini dile getirmeye ve 1 Mayıs'ı kutlamaya çağırdı.

SOL PARTİ: 1 MAYIS'TA BALKONLARA

Twitter hesabından 1 Mayıs açıklamasını yapan Sol Parti, "Yepyeni bir hayat için #1Mayıs balkonlarımıza, pencerelerimize 1 Mayıs yıldızını taşıyoruz" sloganıyla yurttaşları kutlamalara çağırdı.

EMEP: İŞYERİNDEN BALKONA

Salgına rağmen çalıştırılan işçilere dikkat çeken Emek Partisi, "İşyerinden balkona her neredeysen #1Mayıs orada #Yaşasın1Mayıs" paylaşımıyla 1 Mayıs çağrısı yaptı.

SYKP: DAYANIŞMAYI YÜKSELTELİM

1 Mayıs mesajında dayanışma vurgusunu öne çıkaran Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, "Dünya büyük bir yıkımla yüzyüze! İnsanlığa dair güzel ne varsa hatırlandığı 1 Mayıs gününde bu yıl da dayanışmayı yükseltelim" sloganıyla yurttaşları kutlamalara davet etti.

SODAP SOKAĞA ÇAĞIRDI

1 Mayıs'ta işçilerin sokakta olduğunu belirten Sosyalist Dayanışma Partisi, "İşçi sınıfının hayati talepleri sokaklarda çıkarılacak güçlü sesle savunabilir, kazanılabilir. İşçilerin sokakta olmaya, çalışmaya zorlandığı koşullarda 1 Mayıs’ta bizler de hep birlikte sokakta olacağız" mesajını paylaştı.

KALDIRAÇ: İŞYERLERİNDE BALKONLARDA

Sosyal medya hesabından 1 Mayıs'a çağrı yapan örgütlerden biri olan Kaldıraç, "Kapitalizm çürümüştür, devrim insanlığın dirilişidir!" sloganıyla yurttaşları kutlamalara katılmaya çağırdı.

HALKEVLERİ: BALKONLARDA SOSYAL MEDYADA İŞYERİNDE

1 Mayıs mesajını Twitter'da paylaşan Halkevleri, "Evlerimizin balkonu, mahallelerimiz, sokaklarımız, kent meydanları, sosyal medya alanları hayatın her alanı 1 Mayıs alanı olacak" dedi.

ESP: GREVİ, BOYKOTU, DİRENİŞİ YÜKSELTELİM

İşçilerin salgın sürecinde çalıştırıldıklarına dikkat çeken partilerden biri de Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ydi. Twitter'da paylaştığı 1 Mayıs mesajında şu ifadelere yer verdi: "Gelin, bu gücümüzü kullanalım ve ücretli izin hakkı için #1Mayıs'ta işyerlerinde ve sokaklarda grevi, boykotu, direnişi yükseltelim!"