Ofton İnşaat Turizm Sanayi Yatırım A.Ş.’ye bağlı The Elysium İstanbul, Elysium Styles Hotel ve Hilton Doubletree Hotel’de çalışan yaklaşık 270 işçiye, Mart ayı maaşları ödenmedi. Koronavirüs salgını günlerinde mağdur edilen işçiler ''Sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz'' dedi.

Ofton İnşaat Turizm Sanayi Yatırım A.Ş.’ye bağlı The Elysium İstanbul, Elysium Styles Hotel ve Hilton Doubletree Hotel’de çalışan yaklaşık 270 işçinin, Mart ayı maaşları verilmedi. 1 Nisan’dan itibaren üç oteli de kapatan Ofton’un bünyesindeki işçiler işsizlikle mücadele etmeye çalışırken hiçbir muhatap bulamıyor. Firma kısa çalışma ödeneğine başvurmuş; ancak yeni işe giren ya da emekli işçiler bu ödenekten de yararlanamıyor.

"EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ"

Mağdur edilen işçilerden BirGün’e konuşan bir işçi “Salgın başlayana kadar kış sezonunda olmamıza rağmen hiçbir sıkıntımız yoktu, müşterilerimiz vardı. Buna rağmen mart ayı maaşımız verilmedi. Şimdi kısa çalışmadan bin 900 lira alıyorum, çocuklarım var, evim kira. Ailem, akrabalarım destek oluyor. Kısa çalışmadan faydalanamayan arkadaşlarımız ise çok daha kötü durumda. Biz hak etmediğimiz hiçbir şey istemiyoruz, emeğimizin karşılığını istiyoruz” şeklinde konuştu.