ÜST KADEMENİN MAAŞI YATIYOR, ALT KADEMENİN MAAŞI YATMIYOR

İsimlerini vermek istemeyen eski otel çalışanları, üst kademedeki otel çalışanlarının maaşlarının düzenli olarak yatırıldığını ancak kendileri gibi alt kademede çalışan garson, temizlikçi, resepsiyonist gibi çalışanların maaşlarının yatırılmadığını kaydederek, "Onların gönülleri hoş tutuluyor. Olan bize oluyor" dediler. Dört aydır maaşları yatmayan işçiler, “Genel Müdür, yönetici kim varsa hepsiyle konuştuk. Hepsi de bugün git yarın gel, kısa zamanda yatacak diye diye ertelediler” diye konuştu. Hala maaşlarını alamayan işçiler: “Müdürler ile görüştüğümüzde artık bizi patrona yönlendiriyorlar. Patron yatırmıyorsa biz ne yapabiliriz? Diye söylediler. Ancak bizim patron ile görüşme ihtimalimiz yok. Ona ulaşamıyoruz. Telefon numarasını bile bilmiyoruz. Bu yüzden de elimiz kolumuz bağlanıyor.”

"İKİ BİN KAPASİTELİ VE HER SEZON DOLU OLAN OTELİN ÇALIŞANLARINA MAAŞ VERMEMESİ MÜMKÜN MÜ?"

Otelde uzun yıllardır çalışan işçilerden biri ise otelin el değiştirmesinden beri maaş yatırmama durumuna defalarca şahit olduğunu ifade etti ve “Otelin el değiştirdiği 2016 yılından beri etrafımızda birçok insan maaşlarını alamama sorunuyla karşılaştı. Bu durum otelde sürekli var olan bir şey. İki bin kapasiteli ve her sezonunda neredeyse tamamı dolan bir otelin çalışanlarına maaşını vermemesi mümkün mü?” diye konuştu. Bir başka maaşını alamayan işçi ise otel sahibinin bir başka oteli daha olduğunu vurguladı ve sitem etti: “Fazlasıyla para kazanıyorlar. Ama bizim maaşlarımızı ödemiyorlar.” Otelde şu anda çalışan işçilerin de Eylül-Ekim aylarındaki maaşlarında sorun olduğunu açıklayan işçilerden birisi “Kış sezonunda işçi bulmak zor olduğu için onların maaşını yatırdılar. Ama biz işten çıktığımız için bizi süründürüyorlar ve maaşlarımızı yatırmıyorlar” dedi.

"BU YAŞTAN SONRA AİLEMİZE BİZE PARA VERİN DEMEK ZORUMUZA GİDİYOR"

Bazı işçilerin hukuki mücadeleye başladığını belirten işçiler, dört aydır maaşlarını alamadıkları için yaşadıkları zorlukları da paylaştılar. Aralarında üniversite öğrencisi de olan işçilerden bazıları, “Okulda sınavlarıma çalışmak için notlarımı ve kitaplarımı alacak para biriktirmek istemiştim. Ancak paramızı bize vermiyorlar ve bu yüzden okurken çok zorlanıyoruz”  dedi. İşçilerin arasında üniversiteden yeni mezun olan kişiler de var. Onlar da yaşadıkları sıkıntıyı  “Biz üniversiten yeni mezun olduk. İş bulduk  diye sevinirken maaşlarımızı alamamaya başladık. Bunun üzerine işten çıktık ve aile evine döndük. Bu yaştan sonra babamıza ‘Baba ben maaşımı alamadım. Bana para ver’ demek psikolojik olarak bizi çok kötü etkiliyor. Ailemize katkı sunmayı bırakın onlara yük olduğumuzu düşünüyoruz" ifadelerine yer vererek anlattılar.