Ankara'da geçen aylarda Keçiören'de sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimine benzer bir olay daha yaşandı. Hasta yakınları, Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde görevli sağlık çalışanlarına saldırı girişiminde bulundu.

Ankara'da Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 21 Eylül tarihinde sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişiminin ardından, bir saldırı girişimi de Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde yaşandı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde görevli sağlık çalışanları, dün akşam hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı. Kapıları tutarak kendilerini korumaya çalışan sağlık çalışanlarının o anları kameralara yansıdı.

"SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi, söz konusu saldırıyı kınayarak, şu ifadeleri kullandı: "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisinde dün akşam hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan ve kapıları tutarak kendilerini korumaya çalışan sağlık emekçilerine yönelik şiddeti kınıyoruz. Sağlıkta şiddete karşı mücadelemiz devam edecek." https://twitter.com/sesgenelmerkezi/status/1327585889145466887?s=21

BU İLK DEĞİL

Ankara’da önceki gün yaşanan silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan biri hayatını kaybetmiş, bunun üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık çalışanlarına saldırmıştı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtarmıştı. Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin videosu da büyük tepki çekmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlık çalışanlarına yönelik saldırı görüntülerini ihbar kabul ederek şüpheliler hakkında, ‘kamu malına zarar verme’, ‘görevini yaptırmamak için direnme’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından soruşturma başlatmış ve soruşturma kapsamın 5 şüpheliden 2’si tutuklanmıştı.