Direnişlerinin 87’nci gününde bir kez daha Ankara’ya yürümek isteyen maden işçilerinin önü jandarma tarafından kesildi.

Karaman Ermenek'te bir yılı aşkın süredir maaş ve tazminatlarını alamayan maden işçileri, kendilerine verilen sözlerin tutulmaması üzerine direnişlerinin 87’nci gününde Ankara’ya üçüncü kez yürümek istedi. Ermenek Güneyyurt Meydanı’nda bir araya gelerek yürüyüşü başlatan maden işçileri ve ailelerinin önü jandarma tarafından kesildi.

"JANDARMA SUÇ İŞLİYOR"

MA'nın aktardığı habere göre, “Aç yolu Jandarma, geliyoruz Ankara”, “Vur vur inlesin, Özbey dinlesin” sloganları atan işçilerin jandarma barikatı önünde bekleyişe geçti. Barikat önünde açıklama yapan Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin, “Devletin jandarması devletin yasalarına göre suç işliyor. 87 gündür burada yattık, iki defa Ankara yürüyüşü için harekete geçtik ve müzakere masaları kuruldu. Sorun çözülecek siz bekleyin dediler ama çözüm olmadı. Patronlar müzakere masasına gelmedi ve sorunlarımızı çözmedi. 2911’e göre Anayasa’nın bize verdiği haklarla Ankara’ya yürümekle mükellefiz. Bizim yolumuzu değil patronların yolunu kapatın” diye konuştu. Yürüyüş için harekete geçen işçilerin jandarmalar tarafından engellenmesi üzerine Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Tahir Çetin, baygınlık geçirdi. Çetin, ambulans olmadığı için maden işçilerine ait araçla Ermenek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Serum bağlanan Çetin’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İŞÇİLERE MÜDAHALE VE GÖZALTI

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, polisin işçilere müdahale ettiğini belirterek, şu paylaşımda bulundu: "Genel Başkanımız Tahir Çetin ve işçi arkadaşlarımız gözaltına alındı. Jandarma TOMA ve biber gazıyla saldırdı." https://twitter.com/bagimsizmadenis/status/1331580796226985984