Ücretleri ödenmediği için iş bırakma eylemi yapan Avcılar Belediyesi işçileri CHP İl Başkanlığı’na yürüdü.
Avcılar Belediyesi’nde 120 gündür devam eden direnişteki işçiler bugün Taksim Tünel’den CHP il Başkanlığı'na yürüdü. Yürüyüşe KESK, DİSK, Türk-İş’e bağlı sendika yöneticileri de destek verirken sık sık “Avcılar işçisi yalnız değildir”, “İşçi, emekçi düşmanı Handan (Belediye Başkanı)”, “CHP elini emeğimden çek”, “Taşeron işçisi köle değildir” sloganları atıldı.
‘‘İki yüzlü politika teşhire muhtaçtır’’
CHP İl Başkanlığı önünde konuşan Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, "Sınıf mücadelesinde yitirdiğimiz önderlerimizi CHP'ye kullandırmayacağız. İkiyüzlülüklerini her yerde yüzlerine vuracağız. Bu nasıl bir sosyal demokrat anlayıştır? Emek Büroları kuruyorlar, peki buradakiler kim? Ya göründükleri gibi olacaklar ya oldukları gibi görünecekler. Bu iki yüzlü politika teşhire muhtaçtır” ifadelerini kullandı.
‘‘CHP’nin milyonlarca seçmeni direnişin yanındadır’’
Avcılar Direnişiyle Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını okuyan Zarife Çanak ise, ‘‘CHP üç maymunu oynuyor topu taca atıyor. Belediye kara propaganda yapıyor. Emek düşmanlığı yapmaya devam ediyor. CHP, Avcılarda toplanan 50 bin imzayı görmezden geliyor. Kendi seçmenlerinin taleplerini dahi dinlemiyor. Avcılar işçilerinin talebi milyonların talebidir. Direnişi görmek istemeyenlere yineleniyoruz, CHP'nin milyonlarca seçmeni direnişin yanındadır. Sendikalı çalışma talebini karşılayınız" dedi. Polisin il başkanlığı önüne yaptığı yığınak dikkat çekerken yürüyüşe katılan işçiler açıklamanın ardından oturma eylemi yaptı. Açıklamasının ardından Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir ve bir grup işçi CHP İl Başkanlığı’na girerek yöneticilerle görüşme yaptı. Özdemir görüşme sonrası kısa bir açıklama yaparak il yönetiminin, Avcılar Belediyesi’yle görüştükten sonra tutumlarını açıklayacaklarını aktardı. dokuz8HABER/HK Fotoğraf: Evrensel