Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı 'kademeli normalleşme' genelgesine tepki gösterdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı 'kademeli normalleşme' genelgesi ile ilgili faturanın esnaf ve sanatkarlara çıkarıldığını belirterek tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Palandöken, "Yeni kademeli normalleşme sürecinde yine fatura 415 meslek dalında çalışmakta olan 2 milyonu aşkın esnaf ve sanatkarlar ile çalışanlarına çıkarıldı" dedi.

"VERİLEN DESTEKLER ÇOK YETERSİZ KALDI"

Esnaf adına hibe desteği ve borçlarının faizsiz olarak yıl sonuna kadar ertelenmesini talep eden Palandöken, "Verilen destekler çok yetersiz kaldı. Borçlar hep faizli ertelendi. Şimdi bu saatten sonra esnafın yarasına merhem olacak şekilde karşılıksız hibe desteği ve tüm borçların faizsiz yıl sonuna kadar ertelenmesi kaçınılmaz oldu. Çünkü bu yükü esnafımız artık kaldıracak durumda değil" ifadelerini kullandı. Seyahatle ilgili kısıtlamalara da değinen Palandöken, "Havayoluna hiçbir kısıtlama getirilmezken şehiriçi ve şehirler arası toplu ulaştırma araçlarına %50 kapasite kısıtlaması getirilmesi artık esnafımızın taşıyacağı bir yük değil. Bu kesimde hizmet veren esnafımıza KDV ve ÖTV den arındırılmış ticari akaryakıt verilmelidir" paylaşımında bulundu.

AVM'LER AÇIK, KAFE VE BARLAR KAPALI

İçişleri Bakanlığı, valiliklere “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00’ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00’e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak. Ayrıca hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek ve alkol satışı da yapılmayacak. Öte yandan hafta içi AVM’ler açık olacak ancak kafe, bar ve halı saha gibi sosyalleşme alanları ise kapalı olacak.