CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana-İncirlik Hava Üssü'nde çalışan 890 yerli işçiden 424 işçi için çıkış işlemi başlatılmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ekonomik kriz ortamında toplu işten çıkarmaların büyük sorunları beraberinde getirdiğini vurguladı. Adana-İncirlik Hava Üssü'nde çalışan 890 Türkiyeli işçiden 424 işçi için çıkış işlemi başlatılmasını TBMM gündemine taşıyan Dr. Şevkin, Dışişleri Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

“EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞİYOR”

Vectrus şirketinin ABD'nin bölgeden çekilme girişimlerini gerekçe göstererek işçilere toplu kıyım uyguladığını kaydeden Dr. Şevkin, Meclis Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alarak işçilerin sesi oldu. Şirkete bağlı olarak çalışan işçilerin 2500 ABD askeri için yemek, ütü ve temizlik işlerini yaptığını vurgulayan CHP’li Şevkin, “Ekonomik kriz ortamında işçi çıkartılması, yeni sorunları beraberinde getirecektir. Sorgusuz ve sualsiz toplu işçi kıyımlarına sessiz kalınmamalıdır” dedi.

“İŞÇİLERİ DESTEKLİYORUZ”

31 Mart itibariyle yeni bir toplu sözleşme dönemine girileceğini ve ABD'nin bu vurdum duymaz tavrının sözleşmenin seyrini etkileyebileceğini dile getiren Şevkin, “ABD'nin her bölgede barışı bozmak adına yaptığı bu davranışa izin verilmemelidir. Türk Harb-İş Sendikası Adana Şubesi’nin başlattığı eylemlilik hareketini destekliyoruz. İşçilerle dayanışma içinde olacağız. Kabineyi de destek vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

TÜRK HARB-İŞ SENDİKASI: SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şubesi, işçi kıyımlarına karşı basın açıklaması yapacağını duyurdu. Açıklamaya çağrıda, "ABD'li işveren Vectrus şirketinin işçi kıyımına karşı direnmek için 30 Ocak Perşembe, saat 16:30'da İncirlik nizamiyesi önünde yapacağımız basın açıklamasına haklı mücadelemizde daha fazla sesimizi duyurabilmemiz adına, siz değerli üyelerimizin de katılımlarınızı bekliyoruz. Sen yoksan bir eksiğiz" denildi.