CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, eczane teknikerlerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Sümer, “Sağlık sektörünün en öneli çarklarından biri olan eczanelerimizde çalışan ve kadro bekleyen binlerce gencimiz Bakanlığın kendilerini görmesini istiyor” diye konuştu.

"BAKANLIK YOK SAYIYOR"

Eczane teknikerlerinin kadro beklediğini hatırlatan CHP'li Sümer, şu ifadeleri kullandı: "Sağlık sisteminin en önemli çarklarından bir tanesi de eczanelerimizdir. Eczanelerimizde çalışan, alın teri döken ancak kamuda kadro sıkıntısı yaşayan on binlerce Eczane teknikeri sağlık emekçimiz bulunmaktadır. Eczane teknikerleri bu işin Üniversite düzeyinde eğitimini almış, yeterliği ve birikimi olan, sağlık sektörü için önemli görev yapan gençlerimizimdir. Bu gençlerimiz Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu atamaları büyük bir üzüntüyle takip etmektedir. Çünkü Bakanlık kendilerini yok sayıyor. Kadro açmıyor.

"HASTANE ECZANELERİNDE EĞİTİMLİ TEKNİKERLERE İHTİYAÇ VAR"

Orhan Sümer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok branşın ataması yapılırken eczane teknikerlerine açılan kadro sayısı çok yetersiz kalmaktadır. Sağlık sektörünün her birimine, hiç esirgemeden destek vermemiz gereken bu dönemde; devlet hastanelerinin eczanelerinde çalıştırılmak üzere ihtiyacı karşılayacak düzeyde Eczane Teknikeri ataması gerçekleştirilmelidir."