Kıdem tazminatının fona devredilmesine yönelik tepkiler sürüyor. İstanbul Şirinevler'de açıklama yapan işçiler, "Kıdem tazminatı hakkımız gasp edilemez" dedi. Adana'da da Türk-İş 4.’ncü Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, "Kıdem tazminatına dokunulursa genel greve gideriz" açıklamasında bulundu.

Türk-İş 4.’ncü Bölge Temsilciliği, kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine ilişkin Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) binası önünde basın açıklaması düzenledi.

"KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

İşçi sendikalarının temsilcilerinin katıldığı açıklamada konuşan Türk-İş 4’ncü Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayarak, kıdem tazminatına dokunulması halinde genel grev uygulayacaklarını söyledi. Özel sektörde çalışanların da kıdem tazminatlarını sağlıklı bir şekilde alabilmeleri konusunda her türlü desteği sunacaklarını kaydeden Gülnar, "81 ilimizde; flama, pankart, afiş ve basın açıklamalarıyla kamuoyunu ve çalışanları duyarlı hale getirmeyi bir ilke edindik. Bugün de broşürlerimizi dağıtacağız" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından Türk-İş 4.’ncü Bölge Temsilciliği yöneticileri ile işçi sendikaları temsilcileri, "Kıdem tazminatıma dokunma" başlıklı broşürler dağıttı.

"KIDEM TAZMİNATI HAKKIMIZ GASP EDİLEMEZ"

Türk-İş'e bağlı sendikalar İstanbul Şirinevler'de kıdem tazminatının fona devrine karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardında Şirinevler Meydanı'nda bildiri dağıtan işçiler, mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. https://twitter.com/dokuz8tv/status/1280784940175507457