İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda SLM Etiket ve Sinbo işçilerinin de aralarında bulunduğu direnişteki işçilerin 1 Mayıs Platformu adıyla yaptıkları basın açıklamasına polis müdahale etti. Müdahalede 30'dan fazla işçi gözaltına alındı.

İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda SLM Etiket ve Sinbo işçilerinin de aralarında bulunduğu direnişteki işçilerin 1 Mayıs Platformu adıyla yaptıkları basın açıklamasına polis "koronavirüs" bahanesi ile müdahale etti. Müdahalede 30'dan fazla işçi gözaltına alındı. Polisin görüntü alan basın mensuplarının kameralarına vurarak engellemeye çalıştığı belirtildi.

GAZETECİLERİN GÖRÜNTÜ ALMASI ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

Polis, olaylar sırasında görüntü alan basın mensuplarına da müdahale etti. Basın mensuplarının kameralarına ve fotoğraf makinelerine vurularak, görüntü almaları engellenmeye çalışıldı. Gazetecilerin, “Neden vuruyorsun?” sorusuna polisler, “Sen vurma görmemişsin” diye karşılık verdi. Öte yandan çevredeki yurttaşlar da, "Polis devleti yaptınız bu memleketi, canına okudunuz" diyerek yaşananlara tepki gösterdi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1384811684339097603