Türkiye işçi sınıfı tarihinin en görkemli direnişi olarak kayıtlara geçen 15-16 Haziran 1970 direnişinin 50'nci yılında anılıyor.

Türkiye işçi sınıfı tarihinin en görkemli direnişi olarak kayıtlara geçen 15-16 Haziran 1970 direnişinin 50'inci yılında anılıyor. Başta DİSK olmak üzere düzenlenen etkinliklerin yanı sıra emek ve meslek örgütleri ve çeşitli örgüt ve partiler de yaptıkları açıklamalarla işçi sınıfının bu büyük direnişinin bugün açısından taşıdığı önemin altını çiziyor.

"15-16 HAZİRAN 50 YIL SONRA BUGÜN DE YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDİYOR"

İlk olarak DİSK bugün saat 12:30'da Kadıköy Yoğurtçu Parkı girişinde basın açıklaması yaptı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından okunan basın açıklamasında, "15-16 Haziran Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük direnişlerinden bir tanesidir. 15-16 Haziran bizim için sadece anılacak bir gün değildir. 15-16 Haziran emek tarihimizde önemli bir yer tutar. 15-16 emek siyaseti ve sınıf hareketi açısından çıkartılan sonuçlar ve derslerle 50 yıl sonra bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor" dedi.

"GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDEN GELİYOR"

Çerkezoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti: "DİSK, 15 Haziran 1970’ten bugüne, 50 yıldır yoluna devam ediyor. Gücümüz birliğimizden geliyor. Her türlüğü zorluğa ve baskıya rağmen gücümüz birliğimizden geliyor. Bütün baskılara rağmen bu mücadeleyi devam ettiriyoruz. 15-16 Haziran’dan ders çıkarmayanlar 50 yıl boyunca DİSK’i yok etmek, kapatmak, sesini kısmak için uğraşıyor. Ama nafile. DİSK yoluna devam etti bundan sonra da devam edecek."

ŞİİR DİNLETİSİ YAPILDI: "16 HAZİRAN, YÜZ BİN İŞÇİ YÜRÜDÜ, HEY"

DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun sunduğu etkinlikte, sendika uzmanı-yazar Zafer Aydın 15-16 Haziran’ın öyküsünü anlattı. Etkinlik, Kavel işçilerinden Ramazan Gecenoğlu’nun şiir dinletisi ile devam etti.

DİSK KORUSU SAHNE ALDI

Kavel işçisi Ramazan Gecenoğlu'nun şiir dinletisinin ardından DİSK Korosu sahne aldı. DİSK Korusu "Türkiye İşçi Sınıfına Selam" marşını söyledi. https://twitter.com/diskinsesi/status/1272478412691603461?s=20  

"DÜNDEN BUGÜNE 15-16 HAZİRAN" BAŞLIKLI SÖYLEŞİ YAPILACAK

DİSK bu akşam saat 21.00'da "Dünden Bugüne 15-16 Haziran" başlığıyla bir söyleşi de düzenlenecek. Görüntülü görüşme uygulaması Zoom üzerinden yapılacak söyleşi, DİSK'in sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayımlanacak. Söyleşiye dönemin tanığı ve eski DİSK Genel Sekreteri Mehmet Atay, Zafer Aydın, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu katılacak. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Doç. Dr. Aziz Çelik üstlenecek.