DİSK, Manisa'da bulunan sanayi bölgesi ve VESTEL fabrikasında çalışan işçiler arasında koronavirüs salgının yayılmasını İstanbul Levent'te bulunan Zorlu Holding binası önünde protesto etti.

DİSK, Manisa'da bulunan sanayi bölgesi ve VESTEL fabrikasında çalışan işçiler arasında koronavirüs salgının yayılmasını basın açıklaması ile protesto etti.

"SAĞLIK BAKANI NASİHATI BIRAKSIN VESTEL’E BAKSIN"

İstanbul Levent'te bulunan Zorlu Holding Grubunun önünde yapılan açıklamada konuşan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, "Sağlık Bakanı nasihati bıraksın Dardanel'e, Vestel'e baksın. Vestel işçilerine bir makine kadar değer vermiyor" ifadelerini kullandı. Eylemde sık sık "Vestel işçisi köle değildir", "Patronların kölesi olmayacağız" sloganları atıldı.

"İŞÇİLERİ HAYATI BUZDOLABINDAN DEĞERLİ"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, şöyle konuştu: "Vestel başta olmak üzere Covid-19 vakalarının görüldüğü tüm iş yerlerinde üretime derhal ara verilmeli, tüm işçiler en az 15 gün ücretli izne çıkarılmalı ve tamamına test yapılmalıdır. Aksi takdirde bu iş yerleri işçiler ve tüm toplum için bir salgın kaynağı olmaya devam edecektir. İşverenleri ve ülkeyi yönetenleri ‘Çarklar dönsün, patronların kasası dolsun’ anlayışı yerine, aklın ve bilimin gereğini yapmaya çağırıyoruz." https://twitter.com/diskinsesi/status/1293110302104604672 https://dokuz8haber.net/emekdunyasi/salihli-cevre-dernegi-vestelde-17-isci-koronadan-oldu/