SES Diyarbakır Şubesi üyeleri, zorlu çalışma koşulları ve sağlık emekçilerin özlük haklarına dikkat çekmek için bir saatlik iş bıraktı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi üyeleri, zor çalışma koşullarına dikkati çekmek ve adil ücret talebiyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir saatlik iş bırakma ve oturma eylemi yaptı.

POLİS EYLEMİN SOSYAL MEDYADA YAPILMASINI İSTEDİ

Eylemin engellemek isteyen polis ile sağlık emekçileri arasında tartışma yaşandı. Alandan sorumlu polis amiri, yapılması planlanan eylemin “Anayasaya ve 2911 sayılı yasaya aykırı olduğunu” ileri sürerek eylemin “sosyal medyada yapılmasını” istedi. Oturma eylemi öncesi açıklama yapan SES Şube Sekreteri Eyüp Ay, sağlık çalışanlarının sesinin yetkililer tarafından duyulmadığını belirterek, “Bakanlık aklımızla dalga geçer gibi açıklamalar yapıyor. Biz bunları kabul etmiyoruz. Sesimizi dile getireceğiz” dedi.

“İKTİDAR ÖNLEM ALMAK ZORUNDA”

Şube Yöneticisi Gönül Adıbelli de pandeminin başlangıç sürecinde sağlık çalışanlarına verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, “Alınan önlemler yeterli mi? Yeterli değil. İktidar bu yöntemleri devreye sokmak, bu önlemleri almak zorundadır. Son bir hafta içerisinde Diyarbakır’da ve Urfa’da 2 tane hekim arkadaşımızı, bir sağlık teknisyeni, taşeron kadrosunda çalışan bir arkadaşımızı ne yazık ki bu dönemde kaybettik” diye konuştu. Seslerini duyurmak için yaptıkları eylemin engellenmeye çalıştığına ifade eden Adıbelli, seslerini duyurmak için eylemlerine devam edeceklerine işaret ederek, yarın da sağlık çalışanlarıyla aynı yerde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Konuşmanın arından sağlık çalışanları oturma eylemi yaptı. Sağlık çalışanları aldıkları düşük ücretlere dikkati çekmek amacıyla da Sağlık Bakanlığı adına “bağış kutusu” kurarak, bozuk para attı.