Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık durumuna ilişkin Ankara Tabip Odası basın açıklaması düzenledi.
[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]K[/mks_dropcap]HK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için 316 gündür açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın sağlık durumuna ilişkin doktorları açıklamada bulundu. Ankara Tabip Odası'nın yaptığı basın açıklamasında #NuriyeSemihinGülüşleriSolmasın hashtagiyle twitter eylemine çağrı yapıldı.

NURİYE GÜLMEN'İN SAĞLIK DURUMU 

Nuriye Gülmen’in açlık grevine başladığında 59 kilo olduğu şimdi ise 33 kiloya düştüğünün ifade edildiği açıklamada “Ağız içi yaralar kendisinde dil köküne kadar ilerlemiş ve sıvı alımını engellemektedir. Yaklaşık bir haftadır sıvı alımında ciddi azalma mevcuttur. MR değerlendirmesinde pelvik bölgede sıvı birikimi gözlenmiş ancak bu durum için ileri değerlendirme ve tetkikler gerekmektedir. Son dönem artan mide yanma ve ağrıları başlamıştır. Derin duyu bozukluğu ve her iki bacağında da ödem mevcuttur. Yalnız başına hareket etmesi nedeniyle düşmüş kalça bölgesinde kırık şüphesiyle radyografik değerlendirmeye gereksinim duyulmuştur” bilgileri de verildi" denildi.

SEMİH ÖZAKÇA'NIN SAĞLIK DURUMU 

Semih Özakça’nın sağlık durumuna ilişkin ise “Açlık grevine başladığında 86 kilo iken şu anda 45,3 kilodur. Ayaklarında ve sağ bacağında his kaybı, kemiklerinde yaygın ağrı mevcuttur. Ayağa kalkarken ve hareketle ani tansiyon değişikliği, çarpıntı ve terleme şikayetleri son dönemde daha da artmıştır” denildi.