Ermenekli madenciler direnişlerinin 57'nci gününde verilen sözlerin tutulmaması üzerine Ankara'ya yürüyüşlerini yeniden başlattılar.

Altı yıl önce 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası ile hafızalara kazınan Karaman’ın Ermenek ilçesindeki madende işçileri aylardır maaşlarını ve tazminatlarını alamıyor. Maaşlarını alamayan işçilerin başlattığı direniş bugün 57'nci gününe girdi. Direnişin 57'nci gününde herhangi olumlu bir yanıt alamayan işçiler Ankara yürüyüşlerini yeniden başlattılar. Bunun üzerine madencilerin önü Güneyyurt Meydanı'nda jandarma tarafından kesildi. Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık Işık, madencilerin yürüdükleri takdirde müdahale edileceğini duyurdu. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1320737993213251584 Bugün yaptıkları açıklamada, daha önce AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve yetkililerle yaptıkları görüşmeden sonuç alamadıklarını söyleyen maden işçileri, "Biz kimseden korkmuyoruz. Korksaydık dünyanın en ağır iş kolu olan madeni seçmezdik. Taleplerimiz belli. Bugün saat 5'e kadar çözülmezse Ankara yürüyüşüne hazırız" açıklamasında bulunmuştu.

NE OLMUŞTU?

Soma ve Ermenek’ten hakları için Ankara’ya yürümek isteyen işçilere dönük polis ve jandarma ablukası Ermenek’te de devam ediyor. Ermenekli madencilerin ve ailelerinin toplanacağı Güneyyurt Meydanı, jandarma ve polis tarafından kapatılmıştı. Video ve Fotoğraf: Gazete Alınteri