Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Karataş ilçesinde esnaf, sanatkar, çiftçi ve vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde bir dokundu bin ah işitti.

CHP Karataş İlçe Örgütü, kadın ve gençlik kolları ile birlikte Yumurtalık ilçesi ile birlikte Adana’nın denize açılan kapısı olan Karataş ziyaretinde kıraathane ve balıkçı esnafının sorunlarını da dinleyen Dr. Şevkin, “Evimize ekmek götüremiyoruz” serzenişleriyle karşılaştı.

“PARA KAZANMADAN ÖTE YAŞAM SAVAŞI VAR!”

Karataş Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Oktay, Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Safsoylu, ilçe merkezindeki esnaf ve sanatkar ile tarımdan uzaklaşmak zorunda kalıp kıraathanelerde, çay ocaklarında vakit geçiren çiftçiler, vatandaşlar ve balıkçı esnafı ile ayrı ayrı görüşen Dr. Şevkin, pandemi sürecinde esnafın para kazanmadan öte yaşam savaşı verdiğine tanık oldu. İktidarın, günlük ev ihtiyaçlarını karşılayamaz hale düşen vatandaşların sesine kulak tıkadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, hijyen önlemleri alınarak oyun yasağının kalkmasını isteyen kıraathane esnafının da ekonomik olarak tükendiğini ancak bu sesin de duyulmadığını vurguladı.

“FAHİŞ ZAMLAR BEL BÜKÜYOR!

Tenceresini kaynatamayan vatandaşların ve esnafın borç yükü altında ezildiğini, Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi Adana il merkezi ve Karataş ilçesinde de esnaf sayısının düştüğünü ifade eden Dr. Şevkin, ilçe merkezinde bulunan Devlet Hastanesi’nde tek doktor bulundurulduğunu, sağlık açısından da büyük sorun yaşandığını ifade etti. Özellikle gıda ürünlerinde yaşanan fahiş zamların yoksulluk sıralamasında ikinci sırada yer alan Adanalıların tam anlamıyla belini büktüğünü vurgulayan Dr. Müzeyyen Şevkin, vatandaşın çığlığına kayıtsız kalan iktidara sert tepki gösterdi.