Kastamonu'nun Tosya ilçesinde KyTeks fabrikasının vardiya sayısını artırmaması ve sosyal mesafe kuralına uymadan işçileri çalıştırması bir süredir vaka görülmeyen ilçedeki vaka sayısını en az 100'e çıkardı.

Kastamonu Tosya'da bulunan KyTeks fabrikasında koronavirüse dair hiçbir önlem alınmadan üretime devam edilmesi ilçedeki vaka sayısının artmasına neden oldu.

6 İŞÇİDE COVID-19'A RASTLANDI

Kastamonu'da, Tosya Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tekstil fabrikasında çalışan bazı işçiler, 20 Mayıs'ta öğle saatlerinde yüksek ateş şikayetiyle Tosya Devlet Hastanesine başvurdu. Başvuru yapan işçilere koronovirüs testi uygulanırken, 6 işçinin test sonucu pozitif çıktı. Bu işçiler, Kastamonu Devlet Hastanesine sevk edilerek tedaviye alındı. Fabrikada çalışan diğer işçilere de test uygulanırken, sonuçları henüz çıkmadı. Kastamonu İl Hıfzıssıha Kurulu fabrikanın 15 gün süreyle kapatılması kararını aldı.

HİÇBİR ÖNLEM ALINMADI

DHA'nın haberine göre, fabrikada çalışan işçiler salgının başından bu yana herhangi bir önlem almadan çalıştırıldı. Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre işçilerin vardiya sayısı azaltılmadı ve sosyal mesafeye dikkat edilmedi. İlçede bir süredir vaka görülmezken KyTeks'te yaşanan vakaların ardından kentte en az 100 vakaya daha rastlandı. Fabrikada çalışan 230 işçi sağlık taramasından geçirildi.

VALİ UYARDI: BU İŞ BİTTİ DEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, fabrikada yaşanan vakaların ardından kente gelerek yaptığı basın toplantısında, “Tosya'daki son durumu ele almak üzere bir aradayız. Bu mücadele bize şunu gösteriyor ki bu iş bitti diye bir şey en azından şu aşamada mümkün değil” ifadelerini kullandı.