HABER-SEN, PTT çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek, “PTT emekçisi yoruldu, tükendi artık yeter” dedi be yetkililere adım atma çağrısında bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Adana İl Temsilciliği, PTT çalışanlarının koronavirüs (Cov,d-19) salgını sürecinde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek ve PTT Genel Müdürlüğü tarafından alınmayan tedbirlere ilişkin Eğitim Sen Adana Şubesi’nde basın açıklaması yaptı.

"BİZİ KORONAVİRÜS DEĞİL, ÇALIŞMA KOŞULLARI ÖLDÜRÜYOR"

KESK'e bağlı sendika temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, açıklamayı HABER-SEN Adana İl Temsilcisi Ahmet Aydoğan yaptı. "Artık yeter. Emekçiler ölmesin. İş yerlerinde acil önlemler alınsın" diyerek başlayan Aydoğan, pandemi sürecinde önlemlerin alınmaması nedeniyle birçok PTT çalışanının tedavi altına alınıp, hayatlarını kaybettiklerini aktardı. Aydoğan, "Koronavirüsün değil, alınmayan önlemlerin ve uygun olmayan çalışma koşullarının bizleri öldüreceği gerçeğiyle yüzleştik. Artık PTT yönetimi de bununla yüzleşmeli. Yeni acıların yaşanmaması için PTT yöneticilerinin ve siyasi iktidarın üzerine düşeni yapması gerekiyor. Biz emekçiler, yöneticilere daha fazla uyarıda bulunmak ve görevlerini eksiksiz yapmaları için daha fazla mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

"YORULDUK, TÜKENDİK, ÖLÜYORUZ, ARTIK YETER!"

Bu süreçte çalışma koşullarının daha da kötüleşmesinin yanı sıra ücret eşitsizliği ve adaletsizliği barındıran performansa göre ödeme, 399 sayılı KHK, İdari Hizmet Sözleşmesi (İHS) ve taşeron çalıştırma biçimlerinin de yaygınlaştırıldığına dikkat çeken Aydoğan, şöyle devam etti: "Kişisel koruyucu ekipmana ulaşamasa da, kronik hastalığı olsa da, ailesi karantina altındayken çalışmak zorunda kalsa da, iş yoğunluğu altında ezilse de, Covid-19’a rağmen işlerini aksatmadan çalışmaya devam eden PTT emekçisi artık yoruldu. Tüm kamu kurumlarında dönüşümlü çalışma uygulanırken, 60 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olan, hamile ve engelli kamu çalışanları idari izinli sayılırken, yönetmelikler ve genelgeler PTT emekçilerini kapsamadı. Herkes istediği zamanda ve istediği süre de senelik iznini kullanırken, yoğun çalışma temposu ile çalışan PTT emekçileri senelik izinlerini kullanırken, kısıtlama ile karşı karşıya kaldı. Acil olarak yapılması gereken tek bir şey vardır; o da PTT çalışanı sayısını OECD ülkelerindeki ortalamaya yaklaştırmak ve tüm PTT emekçilerinin kadrolu bir şekilde istihdam edilmesinin sağlanmasıdır. Yorulduk, tükendik, ölüyoruz. Artık yeter."