Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Hacıbektaşlı Köyü'nde JES'e karşı direnen 35 köylünün yargılandığı dava 22 Ekim'de görülecek. Köylüler herkesi davalarına destek olmaya çağırdı.

Köylüler, “Hacıbektaşlı’da olduğu gibi memleketin dört köşesinde direnişi göğüsleyen kadınları, ‘Bu memleket bizim, sağlıklı ve ekosistemle barışık yaşamak istiyoruz’ diyenleri davamıza sahip çıkmaya, toprağını savunanları savunmaya davet ediyoruz” dedi.

DAVA SALİHLİ ADLİYESİ'NDE GÖRÜLECEK

Sendikaorg'un haberine göre Salihli Adliye’sinde saat 09.00’da görülecek davaya dayanışma çağrısı yaptı. Köylülerin yaptığı açıklama şu şekilde: "Bizler Salihli’de bir yıl önce Jeotermal Elektrik Santrali (JES)‘ne karşı toprağını, havasını, suyunu, yaşamını savunmuş Hacıbektaşlı halkıyız. Köyümüzde “JES değil, sağlık içinde doğayla barışık yaşamak istiyoruz” dedik ve topraklarımızı savunduk. Yaşam nöbetinden hukuki mücadeleye direnişimizi birçok yönden sürdürerek şirketin JES projesini iptal ettirdik. Kadın, erkek,yaşlı, çocuk hep birlikte yılmadan, baskılara boyun eğmeden toprağımızı savunmaya devam ettik. Şimdi toprağını savunan bizleri yargılıyorlar! Memleketin her karış toprağını halkın yararı için değil sermaye çıkarları için ranta açanlar, alınteri toprağa karışmış bizleri toprağından kopartarak güvencesiz işçiliğe mahkûm edenler; ormanları yakıp ağacı, dereyi talan düzenine feda edenler bugün bizleri yargılayanlardır!

"HADİ SAVUNUVERİN GARİ"

Bizler de bu yağma düzenine itaat etmeyen, toprak savunmasını memleket savunması bilenleriz. Yalnız olmadığımızı biliyoruz! Şimdi havasına suyuna toprağına sahip çıkanları, pandemi koşullarında dahi ölüm düzeninde çalışmak zorunda bırakılan işçileri, halk sağlığını memleket sağlığı bilenleri, adaleti yeryüzüne çıkarmaktan bir adım geri durmamış hak savunucularını, Hacıbektaşlı’da olduğu gibi memleketin dört köşesinde direnişi göğüsleyen kadınları, ‘Bu memleket bizim, sağlıklı ve ekosistemle barışık yaşamak istiyoruz’ diyenleri davamıza sahip çıkmaya, toprağını savunanları savunmaya davet ediyoruz. 22 Ekim Perşembe günü saat 09.00’da Salihli Adliyesi’de davamıza sahip çıkamaya “Hadi savunuverin gari” demeye…"