Halkevleri "Yaşamak istiyoruz" sloganıyla güvenceli çalışma ve insanca yaşama talebiyle başlattığı kampanya kapsamında İstanbul Beşiktaş İskelesi meydanında basın açıklaması düzenledi.

İstanbul Halkevleri üyeleri, Kadıköy’de bulunan Beşiktaş iskelesi önünde bir araya geldi. Eyleme Öğrenci Kolektifleri, Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri ile HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı. Okunan basın açıklamasında "İşçileri işten çıkartıyorlar ve bin 117 liraya mahkum ediyorlar. Soruyoruz: Ekonomi Bakanı, Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanı 1117 liraya yaşayabilir mi?" sorusu soruldu.

ESKİŞEHİR VE İZMİR'DE GÖZALTILAR

Sendika.org'un haberine göre Eskişehir Halkevi üyeleri Kanatlı AVM önünde basın açıklaması yapmak ve halk kürsüsü kurmak istedi. Valiliğin basın açıklamaları ile ilgili bir yasağı olmamasına rağmen basın açıklaması yapmak isteyen 9 Halkevci ve GYK üyeleri Cevat Aydemir ve Fatma Girgin açıklamayı gerçekleştiremeden hukuksuz bir biçimde gözaltına alındı. Polis İzmir'de ise eylem boyunca Karşıyaka Çarşı girişinde toplanan Halkevcileri abluka altına aldı. Halkevcilerin eylem sonrası yürüyüşe geçmesi üzerine saldıran polis 5’i üniversiteli 17 kişiyi gözaltına aldı. Ters kelepçe takarak gözaltı işlemi yapan polis, Halkevcileri darp etti.