KHK ile Munzur Üniversitesi’nden ihraç edildikten sonra Samsun’da bir fabrikada çalışan ve vincin altında kalarak yaşamını yitiren Doç. Dr. Mustafa Çamaş, ölümünden sonra görevine iade edildi.

Munzur Üniversitesi’nden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Doç. Dr. Mustafa Çamaş, 22 Mart 2021 tarihinde Samsun Organize Sanayi Bölgesi’nde çalıştığı fabrikada halatı kopan vinç kolunun altında kalarak yaşamını yitirmişti. Doç. Dr. Çamaş’ın öldükten sonra görevine iade edildiği ortaya çıktı. Çamaş’ın ölümünden sonra göreve iadesi sosyal medyada kendisi gibi KHK’lı arkadaşları tarafından paylaşıldı.

24 ULUSLARARASI YAYINI 233 ATIFI VARDI

Doç. Dr. Mustafa Çamaş, 1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan 672 sayısı KHK ile Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden ihraç edilmişti. Biyomühendislik alanında çalışan Çamaş’ın uluslararası makale ve çalışmalarının olduğu belirlenmişti. Alanında birçok bilimsel araştırma yapan Çamaş’ın makaleleri uluslararası Science Citation Index’ine de girmişti. Çamaş’ın 24 uluslararası yayını, 233 de atıfı vardı. “Nikel oksit ve kobalt oksit nano partiküllerinin deniz suyundaki Artemia salina’lara toksisitesi” ve “Tatlısu çipurasının (Oreochromis niloticus) demir oksit nano partiküllerine kronik maruz bırakılması: Partikül yapısının birikme, atım, hematoloji ve bağışıklık tepkilerine etkileri” Doç. Dr. Çamaş’ın parçası olduğu makaleler arasında yer alıyor.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ: “KHK’LI ÖLMEDEN İADE ET”

Çamaş’ın ölümünün ardından görevine iade edilmesi kararına, sosyal medya kullanıcıları #KHKlıÖlmedenİadeEt etiketi ile binlerce paylaşım yaparak tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcıları, Şanlıurfa'da öğretmenlikten ihraç edilen ve çöken inşaatta hayatını kaybeden öğretmen Aslan Duman ile birlikte birçok emekçiyi hatırlatarak, yetkililere seslendi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1375034725895610369