Üsküdar Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler, seçim sürecinde belediye tarafından AKP’nin seçim kampanyası için çalıştırıldıklarını belirterek, “Bizi neden seçimden önce işten çıkarmadınız da şimdi çıkardınız?” diye sordu.

İstanbul'da Üsküdar Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler, belediye binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla işe iade talebinde bulundu. Üsküdar Belediye Meclis üyeleri, Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Genç İşçi Derneği üyelerinin de katıldığı açıklamada, işten çıkarılan işçilerin isimlerinin yazılı olduğu “Başkan baksana, kaç kişiyiz saysana” pankart açıldı. EHP Genel Sekreteri Emre Öztürk, belediye başkanının işten çıkarılan işçilerin sayısı hakkında yaptığı açıklamayı hatırlatarak, “14 işçi işten atıldı diyorlar. Bu yalandır. Bakın pankartta da yazdık, bunlar sadece bizim ismini öğrenebildiklerimiz ama sayı çok daha fazla” şeklinde tepki gösterdi.

‘HER HAFTA BİR YALAN’

Üsküdar Belediyesi’nden atılan işçilerden Enver Ayvacı da belediye başkanına seslenerek, “Başkanım, bu sorunu çözün. Bizden kaçmayın. Acilen bir çözüm masası kurulmalı ve sorunumuz giderilmeli” dedi. İşçilerden Murat Baş, işe iade taleplerini yineleyerek, “Bizleri iş başında içki içmekle itham ediyorlar. Sesimize kulak verin, karşımıza çıkın. Yalan söylemeyin. Maalesef her hafta başka bir yalan ile karşımıza çıkıyorsunuz. Biz artık ekmeğimizi işimizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘NEDEN ŞİMDİ ÇIKARDINIZ?'

İşten çıkarılan Mustafa Kasap da, seçim sürecinde belediye tarafından AKP’nin seçim kampanyası için çalıştırıldıklarını belirterek, “Bizi neden seçimden önce işten çıkarmadınız da şimdi çıkardınız? İşten atılanlar için ‘sarhoş’ diyorlar. Bizim sarhoş olduğumuza inanıyor musunuz?” diye sordu. Kasap, işten çıkarmalara karşı hukuki başvurularda bulunacaklarını kaydetti. İşten atılan işçilerden Ercan Yılmaz ve Evin Çelik de söz alarak, işsiz kaldıkları için çocuklarına harçlık veremediklerini dile getirdi.