İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yetkili sendika olan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube, Covid-19 vakalarının artmasının ardından, haftalık dönüşümlü çalışma düzenine geçilmesini, engelli bireylerin, süt izni kullananların, kronik hastaların ve 12 yaşın altında çocuğu bulunanların idari izinli sayılmasını önerdi.

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde esnek çalışma sistemine geçilmesini önerdi.

"HALK SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILIYOR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yetkili sendika olan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube, esnek çalışma için talepte bulundu. Tüm Ben-Sel İzmir 1 No'lu Şube tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Doğru bir planlamayla hem emekçilerin ve halkın sağlığını korumak, hem de kamu hizmetlerinin verimli bir şekilde sürekliliğini sağlamak mümkündür. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu sağlayabilecek deneyim ve olanaklara sahiptir. Pandemi sürecinin başında başarıyla uygulamaya konulan önlemler, bu süreçte de yenilenerek tekrar edilmelidir. Çünkü, merkezi hükümetin süreci yönetmede sergilediği basiretsiz, halkın ve emekçilerin sağlığını görmekten uzak, plansız, günübirlik, tutum ve uygulamalarından uzak bir yaklaşım bunu gerektirir. TTB dahil olmak üzere, ilgili meslek kuruluşları ve bilim insanlarının yaptığı uyarıları görmezden gelen düzenlemelerde ısrar etmek halk sağlığını da tehlikeye atmaktadır" denildi.

"ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANIRIZ"

Birgün'de yer alan habere göre, emekçilerin sorunlarının çözülmesi için tüm yol ve yöntemlerin uygulanması konusunda kararlı olunduğu belirtilen açıklamada, "14 Eylül Pazartesi günü yapılacak olan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in de katılacağı koordinasyon toplantısında belediye emekçilerinin talebi olan haftalık dönüşümlü çalışma düzenine geçilmesi, engelli bireylerin, süt izni kullananların, kronik hastaların ve 12 yaşının altında çocukları olanların İdari izinli sayılması ve bu uygulamaların tüm birimlerde eşit şekilde uygulanması hususunda ki önerilerimizi ileteceğiz. Taleplerimizin kabul görmemesi halinde yetkili kurullarımızı toplayarak üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil, bir dizi kararları alacağımızı şimdiden basına ve kamuoyuna ilan ederiz" ifadeleri kullanıldı.