İzmir'in en büyük ulaşım kurumu olan ESHOT'ta çalışan 16 kişinin testinin pozitif çıkması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm çalışanlara test yapılmasını talep etti. İl Sağlık Müdürlüğü talebi reddetti.

İzmir'de 16 ESHOT çalışanında koronavirüse rastlanmasına rağmen kurum için yapılan test talebi İl Sağlık Müdürlüğü tarafından reddedildi.

DİSK İSYAN ETTİ: "İZMİR'DE KAOS ÇIKARMAK MI İSTİYORLAR?"

İzmir'in en büyük ulaşım kurumu ESHOT'ta genel müdür dahil 16 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Durumun vehametini kavrayan belediye yetkilileri İl Sağlık Müdürlüğü'ne ESHOT çalışanlarını teste tabi tutmaları için yazı gönderdi. Fakat İl Sağlık Müdürlüğü bu talebi geri çevirdi. DİSK Ege Bölge Temsilciliği verilen yanıta isyan etti. Açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Halkla iç içe çalışan ve acil durumdaki bu işçilerin bir an evvel teste tabi tutulması gerekir. İl Sağlık Müdürlüğü, ısrarla test talebimizi geri çeviriyor. Aslında bu harketler sendikamızı değil tüm İzmir halkını cezalandırıyorlar. İzmir'de kaos mu çıkarmak istiyorlar" dedi.

"TEST YAPILMAZSA İŞ BIRAKIRIZ"

Ege'den Son Söz'ün haberine göre, İzmir'de 4 bin ESHOT çalışanının 3200'ünün şoför olduğunu hatırlatan Sarı, "Her gün bir milyon yolcu taşıyan 3200 şoförden bahsediyoruz. Durum hiç iç açıcı değil. Bu şoförlerimizin testlerinin bir an evvel yapılması gerekir. Eğer test yapılmazsa 6331 sayılı kanuna göre iş bırakma hakkımızı kullanacağız" dedi.