Kadıköy Belediyesi’nde TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyeleri, anlaşma için belediyeye 23 Ekim’e kadar süre tanıdı. Anlaşma sağlanamadığı takdirde işçiler greve gidecek.

220 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde belediye yönetimi seyyanen zam önerirken işçiler ise yüzdelik şekilde enflasyon oranında zam talep etmişti. Kadrolulara yönetim tarafından 11 farklı teklif sunuldu. Kadrolu işçiler bu teklifleri kabul etmediğinden grev kararını astı.

"ANLAŞMA SAĞLANAMAMASI ÜZERİNE..."

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, koronavirüs salgınıyla birlikte TİS görüşmelerinin uzadığını belirterek, “Bugün Kadıköy Belediyesi’nde 10 aydır sürmekte olan kadrolu işçilerle ilgili Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı asmak için bir araya geldik” dedi.

"GELECEK TEKLİFLERE 23 EKİM'E KADAR AÇIĞIZ"

Arıkan, Belediye yönetimi ile yapılan görüşmelerde işçiler açısından kabul edilebilir bir öneri gelmemesi nedeniyle anlaşmaya varılamadığını belirterek, belediyeden anlaşmak için gelecek tekliflere 23 Ekim’e kadar açık olduklarını söyledi.

İŞÇİLER GEÇİMLERİNİ SAĞLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYOR

Anlaşmanın sağlanamaması halinde 23 Ekim itibariyle Kadıköy Belediyesi’nde kadrolu işçilerin greve gideceklerini dile getiren, Arıkan, son süreçte belediye işçilerinin ücretlerinin eridiğine ve geçimlerini sağlamakta zorlandıklarına dikkat çekti ve ekledi:

"UMARIM HALAYLARLA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ İMZALARIZ"

"Belirtilen enflasyon oranı yüzde 12 civarında, biz işçilere yansıyan ise yüzde 40, 50’yi buluyor. Bu duruma dikkat ederek bir teklif gelirse anlaşmaya hazırız. 23 Ekim’e kadar zamanları var. Umarız ki, Kadıköy Belediyesi yönetimi işçi arkadaşlarımızın kabul edeceği bir teklifle gelir ve anlaşmaya vararak halaylarla Toplu İş Sözleşmesini imzalarız."